2/7/21

Ιούλιος 21

Καλό καλοκαίρι σε όλους. Μετά από ένα δροσερό αρχικά Ιούνιο ο Ιούλιος συνεχίζει με υψηλές θερμοκρασίες. Δυσκολεύοντας πολύ τη ζωή μας αλλά και το χόμπι. Χθες Πέμπτη η ζέστη ήταν στο υψηλότερο της σημείο για εφέτος, για να συντάξω το πρόγραμμα Ιουλίου χρειάσθηκε να προηγηθεί μια βαθιά ανάσα στην παραλία της Ραφήνας:


Για το πρόγραμμα προσέτρεξα στη βοήθεια της ιστοσελίδος της ΕΕΡ όπου εκτός από της dxpedition βρίσκεις διάφορες ενεργοποιήσεις νησιών αλλά και σταθμών που σου λείπουν πχ στο qrp:
Όπερ έδη δείξε έλεγαν οι παλιού μαθηματικοί εμείς παραθέτουμε φωτογραφία:


Με τα στοιχεία ενημερώθηκε άμεσα το cluster dxsummit.fi :


Αλλά και το κλασσικό χειρόγραφο ημερολόγιο που τηρώ με ευλάβεια από τα πρώτα χρόνια που εργαζόμουν μέχρι τώρα:




Eqsl.cc














Logger32
Παρουσιάσθηκαν προβλήματα στα στατιστικά στοιχεία πχ:


Μέχρι πρότινος χτυπούσα σε ένα τετραγωνάκι κίτρινο ή κόκκινο και άνοιγε πίνακας με τα σχετικά qso, όπως φαίνεται παραπάνω ο πίνακας αυτός ξαφνικά παρέμενε άδειος. Κατόπιν υποβολής ερωτήματος στο ειδικό γκρουπ επονομαζόμενο Hamlogger, οι απαντήσεις που έλαβα δεν διόρθωσαν το πρόβλημα. Χρειάσθηκε να ακολουθηθεί η σκληρή λύση απεγκατάστασης / εγκατάστασης μέσα στον καύσωνα. Κάνοντας διάφορα πειράματα μετά ανακάλυψα πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν καταχώρησα τη νέα Q65 διαμόρφωση σε σχετικό πίνακα. Μπορεί να μην έγινε σωστά η καταχώρηση σε δύο πίνακες αλλά η άποψη μου είναι πως οι χρήστες δεν θα πρέπει να ενημερώνουν παραμετρικούς πίνακες χωρίς μάλιστα δικλείδες ασφαλείας και ο λόγος είναι πως ο χρήστης συχνά μπορεί να κάνει κάποιο λάθος. Από τα πρώτα χρόνια που εργαζόμουν (1975) η τύχη το έφερε να μας μαθαίνουν λίγη cobol (άνθρωποι της ετ. Burroughs άσχετα αν τελικά αγοράστηκε άλλο μηχάνημα) προκειμένου να μπορούμε να διατυπώνουμε ερωτήματα και να τυπώνουμε καταστάσεις. Αργότερα λάμβανα μέρος σε όλες τις νέες μηχανογραφήσεις και αλλαγές προγραμμάτων, με τελευταία την εγκατάσταση του SAP. Βάση αυτής της εμπειρίας έγραψα τα παραπάνω. Οι πίνακες αυτοί χρειάζεται να ενημερώνονται κεντρικά και να φθάνουν σε εμάς μέσω αναβαθμίσεων. Η κατάσταση αυτή του Logger32 με έχει κουράσει λίγο είναι η αλήθεια.