13/7/21

VHF Poseidon Event 2021

τρέχει αυτό το σ/κ:


Μία οργάνωση από την ομάδα ραδιοερασιτεχνών Λαυρίου που μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι, αφού ούτε ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται, ούτε οι όροι συμμετοχής είναι ασφυκτικοί ώστε να κουράζουν καλοκαιριάτικα. Ένα vhf και μία κεραία είναι αρκετά, κεραία όσο καλύτερη τόσο καλύτερα. Καλή επιτυχία σε οργανωτές και συμμετέχοντες.
* Όσοι συμμετάσχουν πέρα από το ότι απαραίτητα πρέπει να τηρήσουν της οδηγίες των διοργανωτών, επιπλέον χρειάζεται να στείλουν ημερολόγιο στους διοργανωτές. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διασταύρωση των qso αλλά δείχνει και το σεβασμό μας προς τους συμμετέχοντες συναδέλφους.



CW Skimmer και παλιό λαπτοπ
Το λάπτομ στο shack είναι δεκαετίας και αυτό δεν βοηθά στο cw skimmer όταν τρέχουν και άλλα μνημοβόρα προγράμματα όπως το Logger32. Οπότε το λειτουργώ με το cw type:



Σε όσους έχουν λειτουργικό Android συνιστάται η χρήση του νέου ελεύθερου Morse expert for Android cw από τον κατασκευαστή του skimmer



Minimalist QRP book
Νέα έκδοση η 5.3:


Slide rule
Κάποτε ήταν μοναδικοί, σήμερα μουσειακό είδος:

Και η δική μας απάντηση:



Περίπου ίδια σύνθεση αλλά με τη μάσκα που επιβάλλουν οι καιροί μας. Το δε στυλό μοντέλο που κυκλοφορούσε περίπου και τότε.