4/7/21

RI1OZ EU-153

Η ανακοίνωση τους έγραφε για  εκπομπές από σήμερα αλλά μέχρι τώρα τίποτα, μπορεί βέβαια να βρίσκονται καθ' οδόν ακόμη. Οπότε καιρός για στατιστικές εργασίες στο shack.



QRP - ετήσια  στατιστικά
Ο DL1HW είναι ο Γερμανός συνάδελφος που έγραψε συναρτήσεις για επεξεργασία adif αρχείων με το Excel:


Εύκολα εισάγεις το αρχείο σου, το επεξεργάζεσαι και αν θέλεις δημιουργείς νέο adif. Η εισαγωγή έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, από εκεί και πέρα εύκολα ταξινομήθηκε η στήλη με την ισχύ εκπομπής (TX_POWER) και δημιουργήθηκε ένα νέο adif αρχείο με μόνες τις qrp επαφές (5W ή χαμηλότερη). Οι οποίες καταχωρήθηκαν σε νέο ημερολόγιο του Logger32 που μας έδωσε και τα στατιστικά:


Οι ένδεκα ανεπιβεβαίωτες επαφές στη συντριπτική πλειοψηφία αφορούν συναδέλφους που για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν ζητούν $ για να σου στείλουν κάρτα. Ενώ παρότι οι περισσότεροι βγαίνουν ψηφιακά δεν στέλνουν αρχεία στο Lotw... 



JA1NLX
Είναι ο γνωστός συνάδελφος που γράφει στατιστικά προγράμματα βελτιωτικά των όσων περιέχει το Logger32:


Είχε την καλοσύνη όταν του το ζήτησα πέρυσι, να προσθέσει επιλογή για προοδευτικά αποτελέσματα στο παραπάνω πρόγραμμα του.



Οι περιπέτειες ενός νέου ή και όχι τόσο νέου qrp'ίστα 
Στη συγκέντρωση qrp ραδιοχωρών. Στο σπορ αυτό είμαι νέος (ασχολούμαι συστηματικά από το 2016) και πολύ τυπικός, προσπαθώ να επιβεβαιώνω κάθε qso μέσω Lotw ή κάρτας (κατά πάγια τακτική σε όσους απαντούν μόνο direct δεν ζητώ κάρτα). Με ενδιαφέρει η επιβεβαίωση με όλους τους ηλεκτρονικούς τρόπους (Eqsl.cc, clublog κ.α.) ακόμη και με e-mail που αρκεί για προσωπική χρήση. Έτσι, ζήτησα από τον ZD8W να μου απαντήσει γιατί δεν έστειλε κάρτα για ένα contest από το 2016. Σημειωτέον αυτή η επαφή ήταν η μοναδική qrp επαφή με αυτό το νησί. Η απάντηση ήταν από αυτές που δεν θέλουν να ακούν οι ραδιοερασιτέχνες: δεν είσαι στο ημερολόγιο και συνοδεύτηκε από το αρχείο του. Διαπίστωσα όντως πως δεν με καταχώρησε και σημείωσα την επαφή με ; μπροστά οπότε δεν λαμβάνεται υπόψη στα στατιστικά του Logger32 και έχασα μία ραδιοχώρα. Βρήκα και μερικά λαθάκια κατά τη γνώμη μου στη συχνότητα που είχε γίνει το qso:


Υγεία να υπάρχει και είμαστε σε αναμονή της επόμενης ενεργοποίησης του Ascension island.