14/1/16

3D2AG

Ούτε σήμερα δεν άκουγα τον Antoine 3D2AG από τα νησιά Φίτζι στα 20Μ RTTY...
Οπότε γύρισα στο PSK στην ίδια συχνότητα. Η μεγαλύτερη απόσταση καλύφθηκε από qso με τον EK7AF. Ο οποίος στέλνει κάρτες μόνο direct αλλά έχει τουλάχιστον την προνοητικότητα να δέχεται το κόστος μέσω paypal και έτσι γλυτώνει τους άλλους από τυχόν ατυχήματα μέσω ταχυδρομείων.
Λίγο μετά πέρασα στο CW και συμπλήρωσα νέα συχνότητα στα 20Μ με τον F5LI

Όπως φαίνεται στην φωτό το cluster του Logger32 με βοηθά να καλώ συναδέλφους που χρησιμοποιούν Lotw (είναι σημειωμένοι με πράσινο τετραγωνάκι) οπότε δεν έχεις πρόβλημα επιβεβαίωσης της επαφής. 



Μετά από καιρό χθες παρέλαβα κάρτες, μερικές από αυτές εμφανίζονται παραπάνω. Κάποιες επιβεβαιώνουν μακρινές επαφές σε νέες συχνότητες. Μία εμφανίζει μια πολύ ωραία γάτα, η τελευταία έναν πραγματικά mobile σταθμό που ταξιδεύει στην Ευρώπη.


Λες;
http://qrznow.com/is-p53z9dx-a-fake/

Εγώ πάντως δεν το ακούω δεν έχω καν κεραία για τα 30Μ:



JT & Lotw
Όπως παραπάνω με το Logger32, όταν κάνω JT λειτουργώ παράλληλα και το JTAlertX που προσφέρει αρκετές βοηθητικές λειτουργίες. Κυρίως χρησιμοποιώ τις εξής:
 Τη δυνατότητα να παρακολουθεί το WSJT-X και εφόσον ολοκληρωθεί το qso να ενημερώνει ένα αρχείο adif με αυτό. Παρότι το WSJT-X έχει δικό του αρχείο, η λειτουργία αυτή βοηθά να μεταφέρεται στις περισσότερες περιπτώσεις η επαφή στο ημερολόγιο που τηρούμε. Δυστυχώς το Logger32 δεν επιτρέπει απευθείας ενημερώσεις του ημερολογίου του από άλλα προγράμματα.
 Επισήμανση αν το διακριτικό ενημερώνει Lotw ή Eqsl, αυτό βοηθά να εντοπίζεις σταθμούς Lotw ιδίως όπως εγώ που θέλω να επιβεβαιώσω τις πρώτες 100 οντότητες (χώρες) σε JT9 μέσω Lotw.

Στην πάνω σειρά φαίνονται τα διακριτικά που κάνουν cq. Όσοι έχουν μία γραμμή στην άνω αριστερή γωνία έχουν Lotw ενώ όσοι στην κάτω δεξιά έχουν Eqsl.


Προς το παρόν 45 χώρες έχω στο JT9 με 37 επιβεβαιωμένες. Η καλή αναλογία επιβεβαιωμένων οφείλεται στο Lotw. Θέλει δουλειά ακόμη για τις 100.

Αν προσθέσουμε και το JT65 ανεβαίνουν σε 55.