17/1/16

P5/3Z9DX

Σήμερα ο P5/3Z9DX είναι στα 20Μ φωνή στον αέρα. Με 100W και μία κατακόρυφη κεραία από τη Β. Κορέα. 

Δύσκολο να τον ακούσω.

Κάποιοι το καταφέρνουν.

Ώρα για JT:

Η άνω αριστερή γωνία του διακριτικού του RA3SL είναι διακεκομμένη, αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιεί Lotw. Συνεπώς ώρα για qso.



Οι μετεωρολόγοι με είχαν φοβίσει λίγο για το επερχόμενο κρύο την Κυριακή.

Ο καιρός όμως παρέμεινε καλός και ηλιόλουστος.

Χθες βράδυ προς σήμερα πρωί έβρεξε βέβαια.


Ήταν ευκαιρία να μπει λίπασμα πριν τη βροχή στα λουλούδια και τα δεντράκια.


CB
Οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι η νομοθεσία μας για τα CB είναι το λιγότερο αρχαία. Έχει ψηφισθεί το 1972, "νομίζει" πως τα CB είναι ειδικά ραδιοδίκτυα και απαγορεύει την εγκατάσταση σταθμού στα σπίτια! 
Το Υπουργείο αφού πρώτα είχε συμφωνήσει να να εναρμονιστεί πλήρως με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επικοινωνιών: « ECC Decision (11)03 - The harmonised use of frequencies forCitizens’ Band (CB) radio equipment, Approved 24 June 2011), έκανε μια μικρή διαβούλευση:
προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Όμως, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, η πρόταση του Υπουργείου (CB Προσχέδιο ΔΔ) δεν συμφωνεί με την ECC Decision (11)03 σε πολλά σημεία!

Αρκεί κάποιος να διαβάσει την πρόταση του εισηγητή του Υπουργείου και την 4η σελίδα του ECCD που παραθέτω παραπάνω και θα καταλάβει. 

Στην Ε.Ε. οι διαδικασίες είναι απλούστατες πλέον και ούτε άδειες δεν χρειάζονται. Πχ στην Αγγλία δεν υπάρχουν ειδικές άδειες αλλά πάει ο ενδιαφερόμενος και καταβάλλει απλά 15 λίρες στα ΕΛΤΑ: «In December 2006, C.B. radio was deregulated by Ofcom and it is now licence free»:

Σήμερα η διαβούλευση έχει πλέον τελειώσει και το Υπουργείο έχει όσες προτάσεις κατατέθηκαν. Ελπίζω ο κ. Γ. Γραμματέας Επικοινωνιών που είναι γνώστης των θεμάτων καθώς και τα ανώτατα στελέχη του Υπουργείου, θα πράξουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι Έλληνες να μην μειονεκτούν σε σύγκριση με τους πολίτες της ΕΕ στην συγκεκριμένη νομοθεσία.