3/1/16

Νέος χρόνος

Καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους ρ/ε με υγεία και καλά dx. Νέος χρόνος ίδιο shack, δεν προβλέπονται αλλαγές πέρα από μικροκατασκευές και κεραίες συρμάτινες.
Κυριακή πρωί στο shack. Με ιδιαίτερη χαρά είδα τον πατέρα Απολλώ - SV2ASP/A στο cluster. Έβγαινε στα 15Μ φωνή, σε αυτή τη συχνότητα λόγω της μικρής μας απόστασης δεν ήταν δυνατόν να τον ακούσω. Να είναι καλά και υγιής και να μας δίνει τη χαρά των ραδιοεπικοινωνιών με το Άγιον Όρος.


Ο καιρός κρύος και βροχερός, δεν σου κάνει όρεξη να βγεις. Σήμερα είναι και η καταστατική ΓΣ της ΕΕΡ αλλά η προτεινόμενη αλλαγή είναι μόνο αυτή της έδρας του σωματείου. Προφανώς οι όποιες σκέψεις για εκσυγχρονισμό του καταστατικού αφέθηκαν για το απώτερο μέλλον. Προσωπικά αγνοώ αν υπάρχουν παρόμοιες σκέψεις και προτεραιότητες εκσυγχρονισμού του καταστατικού από τη διοίκηση του σωματείου.


Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το μπλογκ του Larry W2LJ

πρόκειται για π/δ ιδιοκατασκευής του WT2W. Μια πολύ νοσταλγική φωτογραφία. για τους λάτρεις ιδιοκατασκευών.


Ψάχνοντας το αρχείο μου στο Lotw της ARRL είδα πως ενώ έχω επιβεβαιωμένη ραδιοεπικοινωνία με τον VU4KV - Andaman & Nicobar isl.:


στον πίνακα των dxcc η οντότητα αυτή εμφανίζεται κενή:
Έχω ήδη στείλει σχετικό ερώτημα και περιμένω απάντηση.

Στο shack οι δραστηριότητα μου είναι ελάχιστη λόγω των εορτών. Έγιναν κάποια ενδιαφέροντα qso με καλύτερο αυτό με την Κορσική (rtty). Που μου έλειπε στα 15Μ.


Στη σελίδα του AthensQRPneT δημοσιεύθηκε ενδιαφέρον κείμενο για το qrp από μετάφραση που μας έστειλε ο SV8QDJ
http://athensqrpnet.blogspot.gr/

Το κείμενο αυτό καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θα τα βρει ο αναγνώστης στο περιοδικό SV-QRP. Το μοναδικό ημεδαπό περιοδικό για το qrp, που εκδίδεται από qrp'ίστες για όλους τους ραδιοερασιτέχνες.