18/12/16

8ο Χειμερινό Hamfest

Κυριακή 18/12/16 και το 8ο Χειμερινό Hamfest είναι γεγονός. Ξεκίνησα νωρίς το πρωί από το σπίτι με χαμηλή θερμοκρασία 3 βαθμούς. Στο Μαρούσι η θερμοκρασία ήταν ακόμη χειρότερη, έδειχνε 1 βαθμό. Όπως θα δούμε όμως αργότερα αυτό δεν εμπόδισε τους συναδέλφους από το να έρθουν εκεί.

Γύρω στις 8:15 ήμουν στο κλειστό στάδιο, κάποιοι εκθέτες είχαν φθάσει ενωρίτερα και ήδη οργάνωναν την πραμάτεια τους. Στο δάπεδο είχαν ήδη τοποθετηθεί συνθετικοί τάπητες από τα μέλη - εθελοντές του ΣΡΕ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές.

Στην είσοδο είχε στηθεί το γραφείο του ΣΡΕ


Δίπλα ακριβώς είχαν τοποθετήσει το τραπέζι του AthenQRPNet που εκπροσωπήθηκε εφέτος από τον Θανάση SV1IVK και τον γράφοντα. Από την 9η πρωινή άρχισαν να φθάνουν αρκετοί συνάδελφοι κάτι που με εξέπληξε λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.



Παρουσιάσαμε στους συναδέλφους ένα VFO που βασίζεται στο Si5153A και προγραμματίζεται με arduino (περισσότερα στο τεύχος Δεκεμβρίου 2015 του SV-QRP):




που φιλοξενείται δωρεάν στην ιστοσελίδα του Aegean DX Group. Όπως ήταν αναμενόμενο οι περισσότεροι συνάδελφοι που επισκέφθηκαν το τραπέζι μας ενδιαφέρθηκαν κυρίως για τις κατασκευές και όχι το QRP. Συνεπώς η περισσότερη δουλειά είχε πέσει στον SV1IKV:

Ο Θανάσης (άκρη δεξιά) επί το έργον.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον χώρο:

















 Η Silcom ήταν εκεί με τους αξιοπρεπείς ιστούς της. 

 καθώς και η DXSignal που πάντα συμμετέχει στις ρ/ε εκδηλώσεις.



SV1CEI (που μαζί με τον SV1KU και λίγους άλλους συναδέλφους εκπροσωπούν επάξια το ημεδαπό QRP), SV1IVK ΚΑΙ SV1BHF σε κουβεντούλα στο τραπέζι μας. Μέσα από αυτές τις ενδιαφέρουσες κουβέντες, έμαθα και για την ενδιαφέρουσα κεραία που κατασκευάζει ο Θανάσης. Οι πληροφορίες θα δημοσιευθούν σε προσεχές τεύχος του SV-QRP.


Δυνατά με qrp ισχύ. Κάποιος κάποτε είχε πει το qrp είναι ραδιοερασιτεχνισμός σε μικρή κλίμακα. Προσωπικά δεν θέλω να δώσω κάποιο ορισμό. Ούτε να μπω σε μια κατάσταση ορισμών, προσδιορισμών κλπ. Το qrp απλά είναι ραδιοεπικοινωνίες με χαμηλά σήματα (5W και κάτω) και αυτό τα λέει όλα.

Ένα άλλο Hamfest το 8ο τελείωσε σήμερα. Το φετεινό Hamfest ήταν το πρώτο που κλήθηκε να οργανώσει το νέο ΔΣ που απαρτίζεται από πολλά νέα μέλη. Η δοκιμή ήταν επιτυχής μπράβο τους.
Ευχαριστούμε τον ΣΡΕ για την δωρεάν φιλοξενία και του χρόνου με υγεία.