1/12/16

QSL κάρτες

Πρόσφατα ήρθαν κάρτες από το Γαλλικό μπυρό


Μεταξύ αυτών και οι παραπάνω ωραίες κάρτες που έχουν η κάθε μια την αξία τους. Οι τρεις βεβαιώνουν επικοινωνίες με νησιά που με ενδιαφέρουν και η τέταρτη qrp επικοινωνία.

Στην κάρτα του TM1BIG από το διάσημο Clipperton dx club απεικονίζεται ένα από τα κάθετα δίπολα που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι συνάδελφοι. Πρόκειται για ενδιαφέρουσες κατασκευές κεραιών, που θα με ενδιέφερε να διαβάζω περισσότερο για αυτές παρά για τις συναντήσεις και τα δείπνα του παραπάνω club που δημοσιεύει συχνά μια συνάδελφος μας.

Για τις κεραίες αυτές πληροφορίες υπάρχουν στην σελίδα του F4BKV:

όπως και στην ενδιαφέρουσα σελίδα του DJ0IP:



Ρολόγια χειρός
Από μικρός είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τα μηχανικά ρολόγια και κυρίως τα χειρός και έχω κάποια στη συλλογή μου (που δεν εμπλουτίζεται εδώ και χρόνια για τους γνωστούς λόγους). Το Seiko  5 είναι ένα από αυτά.


πρόκειται για μηχανικό ρολόι της δεκαετίας του 70 και έχει περάσει από ένα μοναδικό σέρβις πριν 6-7 χρόνια. Η ακρίβεια του είναι καλή, κουρδίζεται από την κίνηση του χεριού που σύμφωνα με πρόσφατο έλεγχο που έκανα μπορεί να παραμείνει ακίνητο σε λειτουργία για πάνω από 30 ώρες. Διάστημα ικανοποιητικό για ένα ρολόι που είχε κατασκευαστεί με τα τότε στανταρτ και δεν ήταν πανάκριβο.