21/12/16

Lotw έρχονται και άλλοι συνάδελφοι

Αυξάνονται οι χρήστες του Lotw συνεχώς. Κυρίως οι περισσότεροι είναι νέοι στο χόμπι ή στην ηλικία συνάδελφοι. Παρατηρώ όμως και κάποιους παλαιότερους να έρχονται προς αυτό. Όπως οι επαφές των παρακάτω καρτών επιβεβαιώθηκαν αργότερα στο Lotw:


πχ ο T88XH για επαφή των αρχών του 2015 την ανέβασε τον προηγούμενο Νοέμβριο. Για την ιστορία οι παραπάνω κάρτες όλες επιβεβαιώνουν qso με νησιά κάτι που με ενδιαφέρει πολύ. Από πάνω αριστερά σύμφωνα με τις βελόνες του ρολογιού Hawai, Andaman & Nicobar, Philippines και Palau.


WSJT-X 1.7 η τελευταία σταθερή έκδοση προσφέρει ακόμη περισσότερα:

Μπορείς με 5W να δουλέψεις την υφήλιο όπως περιγράφει και το νέο βιβλίο (χαρτόδετο και σε μορφή kindle) από την ARRL:



Μετά από ένα καλό μακρινό qso με 5W ώρα για ένα καλό Ελληνικό καφέ:


Που τον ψήνω πάντα σε γκαζάκι υγραερίου με χαμηλή φωτιά και σβήσιμο όταν αρχίσει να σχηματίζεται ένας δακτύλιος στις άκρες του μπρικιού.
Όσο και αν φαίνεται παράξενο στην Πόλη δεν είχαμε γκαζάκια camping gaz ή παρόμοια. Χρησιμοποιούσαμε γκαζιέρες πετρελαίου με έμβολο (primus, κλπ) για μαγείρεμα ή οινοπνεύματος για αφεψήματα. Φυσικά υπήρχαν οι μεγάλες μπουκάλες υγραερίου επειδή οι εγκαταστάσεις φωταερίου δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση λόγω της πληθυσμιακής αύξησης. Όλα αυτά βέβαια για μέχρι της αρχές του 70, μετά δεν γνωρίζω. Για αυτό μόλις είχα έρθει στην Αθήνα φρόντισα να πάρω μια συσκευή και από τότε την χρησιμοποιώ συνεχώς.



HamradioDeluxe ιστορίες απίστευτες...
https://forums.qrz.com/index.php?threads/ham-radio-deluxe-support-hacked-my-computer.547962/