20/12/16

Logbook of the World και Online DXCC

Logbook of the World - LOTW. Πρόκειται για το σε απευθείας σύνδεση ηλεκτρονικό σύστημα επιβεβαίωσης ραδιοερασιτεχνικών επικοινωνιών της ARRL. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ηλεκτρονικό backup των ημερολογίων μας,κυρίως επειδή κρατά μέρος μόνο της πληροφορίας που είναι καταχωρημένη στα ηλ. ημερολόγια μας.
Για να επιβεβαιωθούν οι επαφές στο παραπάνω σύστημα, χρειάζεται και οι δύο σταθμοί να καταχωρήσουν τα ηλ. αρχεία τους. 
Εάν ο ένας σταθμός δεν χρησιμοποιεί το παραπάνω σύστημα αρχίζει το πρόβλημα. Που για να λυθεί χρειάζεται να φροντίσεις να πάρεις την κάρτα πρώτα και έπειτα ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία, να ενημερώσεις το σύστημα.



Παλιά έγραφες τις κάρτες σε μία κατάσταση και αφού τις επιβεβαίωνε ο chard checker για εμάς ο Κλεάνθης SV1JG, έστελνε συστημένη την κατάσταση στην ARRL. Που θα έπρεπε μετά να την καταχωρήσει. 
Εδώ και κάποιο καιρό όμως η διαδικασία άλλαξε. Καταχωρείς ηλεκτρονικά τις επαφές πρώτα, τυπώνεις την κατάσταση και την ελέγχει ο Κλεάνθης αντιπαραβάλλοντας τη με τις κάρτες. Έτσι η ARRL γλύτωσε από την καταχώρηση. Η όλη διαδικασία έχει κάποιο κόστος, ανάλογο με τις επαφές και τα βραβεία που ζητά ο ενδιαφερόμενος, το οποίο καλύπτεται με χρέωση της πιστωτικής του κάρτας. 

Όσες κάρτες έχω λάβει μέχρι τα μέσα του προηγουμένου χρόνου βρίσκονται σε κάποιο αρχείο, ταξινομημένες αλφαβητικά. Εκτός είναι όσες ήρθαν αργότερα καθώς και λίγες που αφορούν νέες ραδιοχώρες, για τις οποίες δεν είναι ενήμερη η μερίδα μου στο Lotw. Αυτές λοιπόν της καταχώρησα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
και τύπωσα την παρακάτω κατάσταση για τα περαιτέρω:


Όλα πλέον εξαρτώνται από τον Κλεάνθη.