11/12/16

Yaesu G-250

Καλός καιρός επικράτησε κατά το σ/κ και μιας και δεν βγαίνω στις συχνότητες βγήκα στα κεραμίδια.


Από κοντά δεν έδειχνε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα καλώδια του ρότορα. Τον κατέβασα χαμηλότερα για ένα eye-ball qso:


Δεν είδα κάτι, έγιναν κάποιοι έλεγχοι αλλά το πρόβλημα παραμένει. Εν ευθέτω χρόνο θα πάω τον κοντρόλερ σε συνάδελφο με τον ίδιο ρότορα και θα δούμε πως θα συμπεριφερθεί. Αν το πρόβλημα είναι στο μοτέρ θα ακολουθηθεί το plan b, δεν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης.



UP25
Πολλοί σταθμοί βρίσκονται τελευταία στον αέρα με πρόθεμα το UP25 με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 ετών από την ανεξαρτησία του Καζακστάν. Έχω ήδη τρία qso με αντίστοιχους σταθμούς αν ανεβάζουν δε τις επαφές στο Lotw το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον. Η απόσταση δεν είναι μικρή και ένα qrp qso μαζί τους έχει την αξία του.




Lotw & Eqsl
Η ηλεκτρονική επιβεβαίωση qso διεισδύει όλο και λιγότερο στις συνήθειες των απανταχού συναδέλφων. Συν τω χρόνω διαπιστώνω κάποιοι ανεβάζουν και παλαιότερα αρχεία. Γεγονός που λύνει τα χέρια μας και μας απαλλάσσει από την συγγραφή και διαχείριση καρτών. Ταυτόχρονα βοηθά πάρα πολλούς συναδέλφους που εθελοντικά προσφέρουν εργασία στα ανά την υφήλιο bureau να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αυτό ισχύει και στα καθ' υμάς. Μόνο που τα τελευταία χρόνια βλέπω οι συνάδελφοι αυτοί να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Ο πρόεδρος SV1GE γνωρίζει τα προβλήματα και πιστεύω με τις εμπειρίες που έχει και με τους ευγενικούς του τρόπους, θα καταφέρει να τα ξεπεράσει.