26/4/15

Κυριακή

Κυριακή πρωί ώρα για πρωινό και έναν καλό Ελληνικό καφέ.

Με την κυριακάτικη εφημερίδα

Ακούγοντας την αγαπημένη μου εκπομπή "Η Κλασσική κόμπακτ δισκοθήκη". Πρόκειται για την μεγαλύτερης διάρκειας εκπομπή κλασσικής μουσικής στα χρονικά μας της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Με έναρξη το 1987 με δημιορυγό τον Νίκο Κανελλόπουλο

Για τους μουσικόφιλους:
Η English chamber orchestra - η ορχήστρα με τις περισσότερες ηχογραφήσεις στον κόσμο - θα δώσει μία παράσταση στο Μέγαρο:


Στα ρ/ε θέματα τώρα. Σήμερα στα γραφεία της ΕΕΡ παρουσιάζονται οι διαμορφωμένες από το ΔΣ με τη βοήθεια δικηγόρου, προτάσεις αλλαγών του καταστατικού. 

Ο εκσυγχρονισμός ενός καταστατικού του 1958 είναι επιβεβλημένος και απασχολούσε εδώ και χρόνια τους ενδιαφερομένους. Δημιουργήθηκε ειδική επιτροπή που συγκέντρωσε της προτάσεις, της οποίες θα παρουσιάσει επεξεργασμένες το ΔΣ σήμερα. 
Κάποιες από της προτάσεις που  είχα καταθέσει όπως και διάφοροι άλλοι δεν πήραν όπως φαίνεται το δρόμο για τη ΓΣ. Μία από τις κυριότερες ήταν και η εκλογή προέδρου βάση των σταυρών προτιμήσεως και όχι βάση της ρητής αναγραφής του ονόματος του στο ψηφοδέλτιο. Συνεπώς κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο εκσυγχρονισμός που επιχειρείται δεν θα είναι πλήρης και χάνεται η πρώτη ευκαιρία εκσυγχρονισμού του καταστατικού μετά από 57 χρόνια από το αρχικό. Φαίνεται να μην προλαβαίνουμε άλλη αλλαγή κατά τη διάρκεια της ζωής μας, τουλάχιστον εμείς οι μεγαλύτεροι.