14/4/15

SX150ITU

Για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση της ΙΤU και την παγκόσμια ραδιοερασιτεχνική ημέρα η Ε.Ε.Ρ.  ενεργοποίησε το ειδικό διακριτικό SX150ITU.



Σήμερα ο πατέρας Απολλώ SV2ASP/A είναι στον αέρα όπως είχε αναγγελθεί. Το ενδιαφέρον ρ/ε από όλο τον κόσμο είναι πολύ μεγάλο.


Εκπέμπει split στους 21365, στην φωτογραφία φαίνεται το μέγεθος του pile up. Δυστυχώς στα 15Μ η μεταξύ μας μικρή απόσταση δεν επιτρέπει να τον ακούσω.

Όλοι θέλουν αυτή τη ραδιοχώρα και κάποιοι από τους καλούντες φαίνεται  να μην έχουν τρόπους και να μην εφαρμόζουν ότι διδάχθηκαν στα σωματεία τους.

O Carl GW0VSW μέχρι και αυτό το μήνα διατηρούσε για πολλά χρόνια τη στήλη HF Highlights στο περιοδικό PW - Practical Wireless. Το PW κυκλοφορεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως, είναι ανεξάρτητο ρ/ε περιοδικό και έχει χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες. Του έστειλα e-mail ευχαριστώντας τον για την ενημέρωση που πρόσφερε και καλή επιτυχία στις μελλοντικές προσπάθειες του. Μου κανόνισε sked το απόγευμα που θα έκανε εκπομπές από παλαιό πλοίο του Αγγλικού Βασιλικού ναυτικού.

Η κάρτα παρελήφθει αυθυμερόν από το eqsl.cc