8/4/15

EY7

Τα διακριτικά με EY7 αφορούν το Tajikistan. Οι λιγοστοί ρ/ε αυτής της χώρας αποφεύγουν να ιδρύσουν σωματείο που θα λειτουργεί το bureau τους. Παράλληλα αποφεύγουν σαν τον οξαποδώ τα LOTW & Eqsl. Γιατί άραγε; Η απάντηση ίσως δεν είναι δύσκολη.

Σήμερα έστειλα συστημένη κάρτα στον EY7AD με τα απαραίτητα green stamps:

Θα δούμε αν θα απαντήσει, πάντως στη σελίδα του στο qrz.com αποφεύγει να δημοσιεύσει e-mail και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό:



Γενικά με αυτή τη χώρα δεν τα πάω καλά με το χόμπι. Έχω ελάχιστες ραδιοεπαφές και... καμία κάρτα! Πχ:
Παλαιότερα είχα στείλει δύο φορές (2008 & 2013) κάρτα στον EY7AB με τα απαραίτητα green stamps. Απάντηση δεν έλαβα καμία. Ούτε καν απάντησε σε σχετικό e-mail που του έστειλα την 29/9/13. 

Ο οποίος (EY7AB) συνεχίζει και βγαίνει στις συχνότητες:

Καλό είναι να αποφεύγουμε επικοινωνίες με τον EY7AB και συναδέλφους με παρόμοιες συμπεριφορές. Οπωσδήποτε δε να μην τους στέλνουμε green stamp...

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο οι κάρτες που στέλνω στο εξωτερικό φεύγουν με συστημένη επιστολή. Επιπλέον αν δεν απαντηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, στέλνω e-mail (εφόσον ο παραλήπτης διαθέτει). Όταν δε περάσει ένας χρόνος χωρίς καμία απάντηση, θα στέλνω τα στοιχεία στο περιοδικό Practical Wireless.
http://www.pwpublishing.ltd.uk/
Αναλυτικά στοιχεία των αποστολών αυτών τα δημοσιεύω στην σελίδα:
https://sites.google.com/site/sv1grn/qsl/my-unanswered-qsl-cards
Μελλοντικά θα μεταφερθούν στο παρών μπλογκ.


Σε κάθε περίπτωση όταν συζητάμε περί bureau, αισθάνομαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τους αγαπητούς συναδέλφους SV1IZR & SV1MO για την μεγάλη προσφορά εθελοντικής εργασίας στο SV bureau, καθώς και την ΕΕΡ για την άψογη λειτουργία του bureau.


Ο FR/F5MNW ενημέρωσε τη σελίδα του στο qrz.com από το Reunion isl. AF-016:





Βραδάκι και JT9 στα 20Μ



Σπάνιες χώρες όπως η Ν. Κορέα πολύ σπάνια να βγαίνουν ψηφιακά και κυρίως JT9. Εδώ βλέπουμε μια εξαίρεση αλλά πρόκειται για Αμερικανό συνάδελφο. Δυστυχώς ήταν σε ακρόαση και όχι εκπομπή. Οπότε δεν προστέθηκε αυτή η χώρα σε JT9.

Την είχα κάνει πρόσφατα σε rtty.

Προστέθηκε λίγο αργότερα ο JH3OWW που εξέπεμπε με δίπολο για κεραία στα 20Μ.