13/12/15

7ο Χειμερινό hamfest επίλογος

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το 7ο  χειμερινό hamfest που οργανώνετε από τον ΣΡΕ. Η έξυπνη αυτή ιδέα διοργάνωσης χειμερινού hamfest δεν γνωρίζω ποιοι συνάδελφοι την πρωτοδιατύπωσαν, βλέπω όμως πως αγκαλιάστηκε από την ρ/ε και κάθε χρόνο έχει περισσότερη συμμετοχή. Ενώ την άνοιξη υπάρχουν αρκετές παρόμοιες διοργανώσεις, τον χειμώνα είναι η μοναδική στη χώρα μας. Η όλη οργάνωση στηρίζεται εθελοντικά από τα μέλη του ΣΡΕ η προσφορά θέσης προς τους ρ/ε είναι δωρεάν.

Χώρος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι, που προσφέρεται δωρεάν από τον δήμο Αμαρουσίου.

Το τραπέζι του ΣΡΕ.

Ο κόσμος πολύς

Εκτός από τους ιδιώτες ήταν και επαγγελματίες εκθέτες.

Το AthensQRPneT ήταν εκεί για να παρουσιάσει την ιδέα του qrp, το ειδικό ηλ. περιοδικό SV-QRP και να προωθήσει τις ιδιοκατασκευές στους νέους και στους όχι και τόσο νέους συναδέλφους

Στην φωτογραφία φαίνεται ένα πλήρες κύκλωμα pll εκπομπής 1-112.5MHz προγραμματιζόμενο από arduino σε βήματα 1Hz, 1KHz και 1MHz. Όλες οι πλακέτες κυκλοφορούν στο e-bay και το συνολικό κόστος δεν υπερβαίνει τα 20€. Μπορεί να χρησιμεύσει σε γεννήτρια συχνοτήτων, σε κυκλώματα δεκτών, π/δ κλπ. Αναλυτικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν στο τελευταίο τεύχος του SV-QRP.

Ο Κώστας SV1ONW πάντα χαμογελαστός ανέλαβε το δύσκολο έργο να απαντά στις τεχνικές ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.

 Οι οποίοι ήταν αρκετοί.