8/12/15

Η οδύσσεια ενός qso

Στις αρχές του χρόνου είχα qso στα 10Μ RTTY με σταθμό από της Φιλιππίνες. Ως εδώ πολύ καλά. Ο σταθμός DU1/A61BK όμως, δεν χρησιμοποιεί ηλ. υπηρεσίες επιβεβαίωσης qso, ούτε διαθέτει bureau.
Εδώ αρχίζουν οι περιπέτειες. Στο ηλ. ημερολόγιο του δεν είχε καταχωρήσει την επαφή μας. Κατόπιν επικοινωνίας μας και μετά από καιρό, σήμερα έλαβα ενημερωτικό e-mail από τον qsl manager του και πραγματικά βρήκα την επαφή μας καταχωρημένη.
Προσπάθησα να στείλω μέσω paypal τα 2$ που ζητά για την απάντηση αλλά το paypal λόγω capital controls δεν επιτρέπει να γίνονται ακόμη και τόσο μικρές πληρωμές...
Φωτογράφησα λοιπόν την οθόνη με που φαίνεται η άρνηση της τράπεζας μου και του έστειλα αίτημα αν θέλει να μου στείλει την κάρτα χωρίς λεφτά. Ίδωμεν.
Την ώρα που γράφω αυτά μόλις παρέλαβα την απάντηση του qsl manager του συναδέλφου, για την αυθημερόν αποστολή της κάρτας και των ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά φέρεται συναδελφικά και με αξιοπρέπεια. Thank you mr Khamis A61BK 73.

Θα το πω για άλλη μια φορά. Η άρνηση κάποιων συναδέλφων να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής επιβεβαίωσης - Lotw σε συνδυασμό και με την απουσία bureau και η επιμονή τους στον δεινοσαυρικό τρόπο αποστολής καρτών, δημιουργεί προβλήματα και απασχολεί των χρόνο μας στην συγγραφή καρτών αντί να κάνουμε qso.

Χθες παρά την χαμηλή διάδοση, τα RTTY σήματα μου έφθασαν στην Αυστραλία και ο VK6LC στα 15M μου απάντησε. Digi rulez.