29/12/15

VP8

Νέα dxpedition στα σκαριά η VP8

στα νησιά south Sandwich VP8STI south Georgia VP8SGI θα βρεθεί αρχές τους έτους μια πολυμελής ομάδα ρ/ε:

Καλή τους επιτυχία. Στη σελίδα τους είδα πως εκλεκτοί ημεδαποί συνάδελφοι συμμετέχουν με δωρεές στην προσπάθεια αυτή. Προσωπικά δεν έστειλα κάτι διότι, μετά από την αποστολή στο νησί Ναβάσσα έκανα κάποιες σκέψεις για τις αποστολές σε περιοχές εξαιρετικού ρ/ε ενδιαφέροντος. Νομίζω ότι όλες αυτές οι αποστολές σκοπό έχουν εκτός των άλλων, να κάνουν και όσες περισσότερες επαφές μπορούν από την προηγούμενη. Ειδικά στη Ναβάσσα τα pile up είχαν συνεχισθεί μέχρι την τελευταία ημέρα. Μη δίνοντας ευκαιρία σε σταθμούς με απλές κεραίες και χωρίς ενισχυτές να μπορέσουν να ακουστούν.

Θα μπορούσαν οι αποστολές πάντοτε κατά τη γνώμη μου, να έδιναν και κάποιες έστω λίγες ώρες προτεραιότητα σε σταθμούς με χαμηλά σήματα. Φυσικά οι προτεραιότητες των dxpeditions είναι σεβαστές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα τους ενίσχυα κιόλας. Τουλάχιστον προς το παρόν έτσι σκέφτομαι μη γνωρίζοντας πως θα ενεργήσουν, ίδωμεν.



Λόγω των εορτών δεν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα στις συχνότητες. Στο shack όμως υπήρξε κάποια.
10M CW CX90IARU σε απόσταση περίπου 11550χλμ.&  FY5KE απόσταση περίπου 8450χλμ. όχι και άσκημα.
Επίσης υπήρξαν συνάδελφοι που βγαίνουν στις συχνότητες μακριά από το shack τους, ίσως λόγω διακοπών:
V5/DK1CE 10, 15 & 20M CW στη Νανίμπια περίπου στα 6770χλμ. και EA8/IK1PMR 10 & 12M CW, 12M SSB στα 3800χλμ.



Logbook of the World
Είναι γνωστή η περιπέτεια του η/υ μου. Στον τωρινό το πρόγραμμα επικύρωσης του Lotw δεν λειτουργούσε. Παρά την περίοδο εορτών η ARRL μου έστειλε νέο απαντώντας στο e-mail μου και όλα καλά. Αν και οι οδηγίες καθώς και τα μενού τους συνεχίζουν να είναι "στρυφνά" hihi. Τουλάχιστον είμαστε έτοιμος να στείλω το αρχείο μετά την πρωτοχρονιά.

Μετά την πρωτοχρονιά αλλάζει η πολιτική μου για τις κάρτες qsl. Οι επαφές μετά το 2015 θα επιβεβαιώνονται όλες μέσω Lotw. Στο δε Eqsl θα ανεβαίνουν αρχεία με το διακριτικό και όχι /p, /qrp κλπ. Η αλλαγή αυτή έγκαιρα είχε σημειωθεί στη σελίδα μου του qrz.com. Για τυχόν επαφές με νέες οντότητες - οι οποίες δεν προβλέπεται να είναι και πάρα πολλές - και επειδή οι περισσότεροι ζητούν green stamps θα δούμε.



Mauri AG1LE ο συνάδελφος συνεχίζει τα πειράματα του, η τεχνητή νοημοσύνη στην αποκωδικοποίηση σημάτων μορς:
http://ag1le.blogspot.gr/2015/12/tensorflow-new-lstm-rnn-based-morse.html