19/4/16

GRITTY πρώτες εντυπώσεις

Το GRITTY είναι ένα νέο πρόγραμμα αποκωδικοποίησης RTTY που δημιούργησε ο πολύ γνωστός για τα άλλα ρ/ε προγράμματα του VE3NEA

Ο δημιουργός του με τον ειδικό αλγόριθμο (Bayesian statistics), προσπαθεί να βελτιώνει την αποκωδικοποίηση ασθενών σημάτων.


Το πρόγραμμα είναι ελεύθερο προς χρήση, το κατεβάζουμε από την παραπάνω διεύθυνση και το καλούμε μέσα από την επιλογή Gr του Soundcard του Logger32.
Εγκαταστάθηκε χωρίς πρόβλημα στα Windows 7 μου και η κλήση από το Logger32 λειτούργησε αμέσως. Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αρκετά σήματα RTTY για να το τσεκάρω.

Μπαγιεσιανή μέθοδος και στο Fldigi αλλά:
Κατέβασα την έκδοση 3.21.83cw-a5 που έχει επιλογή Bayesian decoding στο cw
αλλά η αποκωδικοποίηση δεν είναι και πολύ καλή. Θέλει περισσότερη δουλειά από το Μάουρι AG1LE μου φαίνεται.

Η Dxpedition A25UK έχει ήδη τελειώσει.
http://www.prismembroidery.co.uk/dxexp/a25uk/

Είχαν αρκετή ζήτηση από συναδέλφους και δεν κατάφερα να τους κάνω σε άλλες συχνότητες εκτός των 15Μ. Την Μποτσουάνα την έχω ήδη επιβεβαιωμένη στα 12, 15 & 17Μ. Μάταια τους ζήτησα να βγουν στα 20Μ CW τουλάχιστον. Άλλη φορά.



Το σ/κ ως συνήθως δεν βγαίνω στις συχνότητες, παρόλα αυτά στο ελάχιστο που ασχολήθηκα ο YE6YE OC-143 Ινδονησία στα 20M JT65 πέρασε στο ημερολόγιο.

Το απόγευμα στα 20M ήρθαν οι JO4HMI  JT9 και GU4FOC CW EU-114 Guernsey isl. Το νησί αυτό δεν το έχω επιβεβαιωμένο οπότε, η κάρτα θα φύγει πάραυτα:





Να έχουμε το νου μας για τους σταθμούς:
9M0S & A91HI
http://www.dx-world.net/9m0s-spratly-islands/

https://a91hi.com/