9/4/16

Lotw - DXCC

Μόλις συμπληρωθεί ένα τρίμηνο καταχωρημένων qso στο ημερολόγιο μου (Logger32), ανεβάζω το αρχείο στο Lotw. Ο πίνακας του Lotw λίγη ώρα μετά έχει ενημερωθεί:

Η ARRL στο Lotw κατά πάγια τακτική, παρουσιάζει μόνο τις επιβεβαιωμένες επαφές (αυτές που επιβεβαιώνονται με τα αρχεία και των δύο σταθμών. Ενώ αποφεύγει να εμφανίζει τα ανεπιβεβαίωτα qso που έχουμε αποστείλει. Φαίνεται υπάρχουν και εκεί δεινόσαυροι, κάποτε ελπίζω να εκσυγχρονίσει το σύστημα της, και να εμφανίζονται όλες οι λεπτομέρειες, με την κατάλληλη ένδειξη (επιβεβαιωμένη, μη επιβεβαιωμένη κλπ.).

Μετά, χρειάζεται να κατεβάσω από το Lotw αρχείο με την νέα κατάσταση και να συγχρονισθεί το Logger32 με τις νέες επιβεβαιώσεις:


Όπου το Logger32 αναφέρει το σύνολο των επιβεβαιωμένων qso σε 239. Η διαφορά αυτή οφείλεται σε 16 qso για τα οποία παρέλαβα κάρτες (με τη βοήθεια green stamp) αλλά δεν υποβλήθηκαν ακόμη στο Lotw. Γιατί δεν υποβλήθηκαν; Ας όψονται τα c. controls. Ως γνωστόν για την εργασία αυτή η ARRL χρεώνει μια  μικρή αμοιβή, που η πληρωμή της δεν μπορεί να γίνει με το καθεστώς των c. controls που υφίστανται εδώ και εννέα μήνες συνεχώς στη χώρα.

Οι 16 (18 - 2) κάρτες συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον φάκελλο και θα πάνε στον Κλεάνθη για έλεγχο εφόσον αλλάξει το καθεστώς περιορισμών που ισχύει στις τράπεζες.