27/6/19

Aegean vhf contest

Κάποιοι καλοί συνάδελφοι ρωτούν άλλους με e-mail αν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Aegean vhf contest.  Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις. Ο διαγωνισμός σταμάτησε το 2017:


Στον παραπάνω σύνδεσμο αναφέρονται οι λόγοι διακοπής της υποστήριξης αυτού του διαγωνισμού από τους ιδρυτές του. Ο διαγωνισμός στις καλές του εποχές τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας ρ/ε και η επιτυχία του βασίστηκε στην γενική συμμετοχή και αποδοχή, δεν είχε ποτέ τα περιοριστικά χαρακτηριστικά των contest αλλά ίσως και αυτό να ήταν στους λόγους που αγαπήθηκε.

Στο παρελθόν πέρασα πολύ καλές στιγμές κυνηγώντας μια θέση στον διαγωνισμό από την Πάρνηθα ή αλλού.

https://www.youtube.com/watch?v=udIRfn1Hgtc&list=PLWY8dcVi0HbDZ6jSKp4SHjy3OU4m2bzC_



Όλα αυτά ανήκουν πλέον στην ιστορία, οι πρωτεργάτες του Aegean vhf contest  δεν επιθυμούν τη συνέχιση του, ούτε μπορεί να συνεχιστεί από άλλους χωρίς την άδεια αυτών. Εκείνο που θα μπορούσε να γίνει όμως, είναι ένας νέος αντίστοιχος διαγωνισμός με διαφορετικό όνομα πχ New Aegean vhf contest

Στις υψηλές συχνότητες οι συνάδελφοι από το Αιγαίο, δημιούργησαν το Aegean 6M contest αλλά με τη σημερινή του μορφή χωρίς FT4 ή άλλα ψηφιακά σήματα, λογικά θα αντιμετωπίσει δυσκολίες επιβίωσης. Ελπίζω να μην σιχύσουν οι δεινοσαυρικές απόψεις του χρόνου.



Αβλεψία
Ή βαρεμάρα. Κατά την τοποθέτηση της HB9CV για τα 6Μ βαρέθηκα να κατέβω και να οδηγήσω για να βρω σφικτήρες, Αποτέλεσμα οι ισχυροί άνεμοι των ημερών, έριξαν τον ιστό. Η κεραία θα επισκευασθεί, μέχρι τότε άφησα τη Χ200:




Όταν δροσίσει κάτι έχω κατά νου.



Τι έφερε ο ταχυδρόμος; Έναν φάκελλο:


Τι περιείχε; 


Μυστήρια πράγματα.



Αλλαγή μπαταρίας

Η παλιά δεν κράτησε όσο θα έπρεπε:


Slow scan shack
Το shack βλέπει δυτικά, οπότε το καλοκαίρι μειώνεται η δραστηριότητα μας αναγκαστικά. Τα θέματα εδώ θα μετριασθούν αναγκαστικά.



Eqsl.cc