1/6/19

Η συχνόττς πρόθυμη η κεραία ασθενής

Σε πλήρη εξέλιξη το Aegean 6M contest, και οι συχνότητες των 6Μ έχουν ασυνήθιστη κίνηση:



Η hb9cv κεραία όμως δεν ακούει νομίζω όπως παλιά. Μπορεί να έπαθε κάποια ζημιά επειδή το χειμώνα έμεινε σε μια άκρη της οροφής εκτεθειμένη, μπορεί όμως να φταίει που για πρώτη φορά αντί να έχει αποκλειστική κάθοδο μοιράζεται την ίδια κάθοδο με τη Χ-200 μέσω duplexer. Τα σήματα δεν φθάνουν καλά στο Icom 756 ,κατάφερα μόνο τον γείτονα μου SV1CEI ενώ κάποιοι σταθμοί που άκουσα από Βουλγαρία και Ισπανία δεν απάντησαν στις κλήσεις μου.


Αν δεν βρεθεί λύση η hb9cv δεν θα μείνει για πολύ επάνω. Τη στιγμή που γράφονται αυτά βέβαια η κίνηση στα 6Μ τουλάχιστον για εμάς έπεσε:


Στη συχνότητα κυριαρχούν τα ψηφιακά λέγε με FT8, σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση του WSJT-X με το νέο FT4 έτοιμο για contest. Ευελπιστώ με το FT4 η ομάδα του Aegean DX Group πλέον να συμπεριλάβει και αυτό στα contest και τις δράσεις που οργανώνει. Qsy στα 60Μ FT8 με 5W όπου λίγοι ακούνε και ακόμη ποιο λίγοι απαντάνε:





Downsizing
Μετά την mini yagi κατέβηκε και ο ιστός της από τα κεραμίδια με κάποια δυσκολία θα έλεγα:




Όσο ήταν ανοικτά τα 10 και 15Μ η κεραία που κρατούσε έκανε τη δουλειά της. Τώρα είτε θα βρεθεί σε κάποια άλλη στέγη είτε θα μετατραπεί σε κάτι άλλο.



Το πρωί χάθηκε αρκετός χρόνος μέχρι να βρω και να αλλάξω τη μπαταρία της μιας σειρήνας: