8/11/14

CB & CB27gr

Οι CBer είναι το διπλανό χόμπι του ρ/ε και πολλοί ρ/ε ξεκίνησαν από εκεί. Βλέπω ότι ιδρύθηκε ένας νέος σύλλογος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων CB

Εύχομαι να εξελιχθούν όλα καλά και ο σύλλογος να δει σύντομα να εκπληρώνονται οι στόχοι του. Η δε νομοθεσία που διέπει το χόμπι του  CB στη χώρα μας δεν είναι σύγχρονη και έχει να αλλάξει από το 1990, κουβαλώντας στην πλάτη της κάποιες αγκυλώσεις του παρελθόντος. 
Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον Μάκη SV1NK πιστεύω η συμμετοχή του στον παραπάνω σύλλογο θα βοηθήσει κατά πολύ στην επίτευξη των σκοπών του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.CB αλλά και στον εκσυγχρονισμό επιτέλους του CB στη χώρα μας και στην νομοθετική εξίσωση με τΙς χώρες της Ε.Ε.
Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι φίλοι του CB, θυμίζει της αντίστοιχες των ρ/ε. Οι οποίες έτυχε να ευοδοθούν το 2011, αφού είχαν προηγηθεί δύο(*) διαβουλεύσεις από το Υπουργείο. Οι διαβουλεύσεις αυτές, βοήθησαν πολύ τους αρμόδιους που για πρώτη φορά αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν και απόψεις διαφορετικές από όσες ίσως είχαν γνωρίσει μέχρι τότε.

*Νομίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει διπλές διαβουλεύσεις για κάποιον νόμο παρά μόνο για τους ρ/ε. Το γεγονός αυτό έδειξε και την σοβαρότητα, με την οποία αντιμετώπισε το αρμόδιο Υπουργείο τις νέες προτάσεις που κατατέθηκαν με την πρώτη διαβούλευση.