14/3/16

3C7A

Ο Ken - LA7GIA βρίσκεται στην Γουινέα και βγαίνει με το διακριτικό 3C7A
http://la7gia.com/3c7a/index.html

στις υψηλές συχνότητες των βραχέων (10-15-20) βγαίνει με μία mini beam 2 στοιχείων και 400W, κάτι υπεραρκετό για να τον κάνω. Με την προυπόθεση να το "επιτρέψουν" κάποιοι επίμονοι σταθμοί ισχύος kw+.


Στην ιστοσελίδα του μπορεί κάποιος να πάρει μια πρόβλεψη της διάδοσης και να δοκιμάσει να επικοινωνήσει. 
Σήμερα τον άκουγα στα 15Μ αλλά δεν στάθηκε δυνατό να περάσω το pile up:


Κάποιοι φαίνεται να ενοχλούνται από τη δραστηριότητα αυτού του σταθμού και ανεξάρτητα αν έχουν δίκιο ή όχι, ενοχλούν εμάς γράφοντας τα παράπονα τους στο cluster:

Λες και ο ενδιαφερόμενος τα διαβάζει. Θα μπορούσαν να δημοσιεύουν αυτά τα μηνύματα στην περιοχή των ανακοινώσεων πάντως και όχι σε αυτήν των qso.



Πέρυσι η IARU γιόρτασε τα 90 χρόνια από την ίδρυση της. Οι εθνικές ενώσεις πολλών χωρών ήταν στον αέρα με ειδικά διακριτικά για αυτό το σκοπό.





Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαρτίου - Απριλίου του SVNEA. Όπως πάντα με νέα, χρήσιμες πληροφορίες αλλά και άρθρα ρ/ε ενδιαφέροντος. Διαβάζοντας το SVNEA αλλά και τα άλλα περιοδικά που κυκλοφορούν στην χώρα μας για το χόμπι, μπορεί ο ρ/ε να ενημερώνεται για πολλά θέματα. Κυρίως δε όσα αφορούν τη χώρα μας. Για αυτό πάντοτε διαβάζω το editorial που στο τεύχος αυτό μας ενημερώνει για θέματα ρ/ε ενδιαφέροντος, για τον νέο Ε.Κ.Κ.Ζ.Σ. (πολύ σημαντικό), για το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης κλπ.
Επειδή στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν κάποια ερωτήματα για τις ενέργειες της ΕΕΡ προς το ΥΜΕ σχετικά με την WRC-15, ο Γ. Γραμματέας προέβη σε σχετικές διευκρινήσεις για το θέμα. Για τους γνωρίζοντες τα πράγματα δεν υπήρχε αμφιβολία πως το ΥΜΕ επικοινωνεί απευθείας με τους οργανωτές της  WRC-15 και δεν υπήρχαν λόγοι η ΕΕΡ να ενημερώνει για αυτό το ΥΜΕ.
Ο Γ. Γραμματέας εκφράζει και ένα παράπονο, επειδή άλλα σωματεία δεν συμμετείχαν στο ΥΜΕ για θέματα σχετικά με την WRC-15  ή για την επέκταση της μπάντας των 160Μ στα 2000KHz. 
Το παράπονο αυτό φέρνει πάλι στην επιφάνεια την μόνιμη "ασθένεια" των ημεδαπών σωματείων. Η ασθένεια αυτή είναι η παντελής έλλειψη συνεργασίας στα ζωτικά θέματα του χώρου. Και για αυτό δεν είναι μόνο υπεύθυνα τα άλλα σωματεία, είναι υπεύθυνη και η ΕΕΡ. Το νέο ΔΣ της ΕΕΡ έχει λοιπόν να αντιμετωπίσει και την πρόκληση να καλλιεργήσει την συνεργασία τουλάχιστον με μερικά από τα άλλα σωματεία. Ο νέος πρόεδρος έχει καλές σχέσεις με μεγάλο αριθμό ρ/ε και εκτός ΕΕΡ, είναι ανοικτός σε τέτοια θέματα και έχει εκφρασθεί θετικά. Μένει να γίνουν οι πρώτες προσπάθειες και να ευδοκιμήσουν. Καλή επιτυχία.



Λίγες ώρες μετά από το σημερινό qso μας

ο Alexey UX4LX το επιβεβαίωσε με e-mail. Tnx Alexey.