15/3/16

3C7A συνέχεια

Σήμερα ο Κεν είχε ένα μεγάλο pile up πάνω του που κάλυπτε μεγάλο φάσμα. Τόσο στα 15Μ όσο και στα 10Μ CW που εκτεινόταν στα +15KHz περίπου και προκαλούσε σχόλια στο cluster:


Προσπάθησα να επιτυχώς και στις δύο συχνότητες. Το σήμα μου δεν περνούσε. Θα παραμείνω με τα 20Μ CW που τον είχα κάνει ένα βράδυ λίγες ημέρες πριν γύρω στις 10μμ Ω.Ε. Τότε, είχαν αραιώσει κάπως οι πολλοί σταθμοί. Οπότε ήταν η ακριβής στιγμή για σταθμούς με απλές κεραίες και ισχύ του μηχανήματος.


Ο 3C7A ενημερώνει το clublog όποτε έχει internet και μετά το πέρας της αποστολής του θα ενημερώσει το Lotw (Logbook of the World).


Η Οδύσσεια επιβεβαίωσης ενός qso
Τον Μάρτιο του 2008 είχα ένα qso με τον σταθμό D4C στο Πράσινο ακρωτήρι. Έστειλα άμεσα κάρτα στον τότε qsl manager αλλά τήρησε σιγήν ιχθύος. Από τότε ξαναέστειλα κάρτα και κατά καιρούς e-mail (5/12, 6/13, 7/13 & 10/15). Σήμερα όμως έλαβα απάντηση που ενημερώνει ότι έλαβαν την κάρτα και η δική τους θα σταλεί εντός... 30 ημερών. Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε.



Η ίδια ομάδα αργότερα μας έκανε τη χάρη και πέρασε στο Lotw οπότε, σε άλλη συχνότητα τους έχω επιβεβαιωμένους. Τους ζήτησα επιπλέον να αναγράφουν τον αριθμό IOTA στο qrz.com, κάτι που μέχρι σήμερα λείπει.


Ενημερώθηκα από το SVNEA πως ο Μιχάλης SV1MO σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΕΕΡ. Ο Μιχάλης εκτός από καλός συνάδελφος προσφέρει εθελοντική εργασία στο bureau και η προσφορά του αυτή είναι ανεκτίμητη.
Στο τεύχος του SVNEA δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες αλλά, σε δεύτερη επιστολή του προς την ΕΕΡ που αναρτήθηκε και σε μπλογκ του χώρου, διάβασα ότι του είχε ζητηθεί ηλεκτρονικό αντίγραφο της επιστολής του, προκειμένου να δημοσιευθεί και ότι στην επιστολή αυτή διαμαρτύρεται για την μη δημοσίευση της στο ίδιο περιοδικό.
Όπως σημείωσα στο χθεσινό θέμα, ο αγαπητός Γ. Γραμματέας στο editorial άρθρο διαμαρτυρήθηκε για κάποιους που "κρατούν μικρό καλάθι", δηλαδή εκφράζονται επικριτικά (κατά της ΕΕΡ) και φυσικά έχει το δικαίωμα να λαμβάνει θέσεις για τέτοια ζητήματα. Κανονικά τώρα μένει να δούμε αν θα δώσει εξηγήσεις και για την μη δημοσίευση της επιστολής.