10/3/16

Μάλτα

Όποτε κάθομαι στον η/υ υπολογιστή, συνήθως ανοίγω το LOgger32 και παρακολουθώ την κίνηση στις συχνότητες μέσω cluster. Πριν λίγες ημέρες είδαν να βρίσκεται στον αέρα η Ρουάντα:


Όμως επρόκειτο για λάθος ο σωστός σταθμός ήταν ο 9H3YY από τη Μάλτα στα 20Μ CW τον οποίο και έκανα. Ευτυχώς ανταλλάσσει κάρτες μέσω Γερμανού συναδέλφου.Έχω στείλει αρκετές κάρτες για τα 15 & 17Μ σε Μαλτέζους συναδέλφους αλλά απάντηση δεν έχω λάβει.

Κάποιο αντίστοιχο λάθος συνέβη και σήμερα.  Φάνηκε στο cluster σταθμός HC8CSS από τα νησιά Γκαλαπάγκος, ATNO για εμένα:


έσπευσα αλλά ήταν ο HCI8CSS από τον Άγιο Δομίνικο NA-122 τον οποίο και έκανα στα 15Μ.
RTTY:



Συνήθως στο bureau φθάνουν κάρτες από κοντινούς σταθμούς που στερούνται ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Χθες παρέλαβα κάμποσες κάρτες, κάποιες από dx σταθμούς;


κάτι πολύ σπάνιο για εμένα.


Το μικρό SiverCrest έχει πάρει τη θέση του στη ζωή μου. Ακούω καθημερινά από αυτό σταθμούς fm.

Εδώ ακούει σταθμό στα μεσαία μαζί με το 756.


Εδώ προσπαθεί να ακούσει με AM διαμόρφωση ψηφιακά σήματα στα 40Μ ανεπιτυχώς.


Δοκιμή και σύγκριση στα βραχέα.


Επίσης στα βραχέα.



Το χρησιμοποιώ κυρίως στα fm όπως είπα. Το μεγάφωνο του είναι μικρό για κλασσική μουσική. Εάν όμως δεν μπορείς να ανοίξεις το στερεοφωνικό, τότε είναι μια καλή λύση. Είτε να ακούσεις το 3ο, είτε την Κλασσική κόμπακτ δισκοθήκη τα σ/κ είτε τις καθημερινές την εκπομπή της Λίλης Καρατζαφέρη το βράδυ οκτώ με δέκα στον 984.

Γενικά είναι ένα μικρό και βολικό ραδιοφωνάκι, που μπορείς να το έχεις οπουδήποτε μαζί σου. Χωρίς να έχεις απαιτήσεις όπως μπορεί να έχεις από άλλα ραδιόφωνα ποιοτικότερης κατασκευής αλλά και πολλαπλάσιας τιμής.

Στις δοκιμές το SilverCrest λαμβάνει με τις δικές του κεραίες (φερίτη ή τηλεσκοπική) εντός shack, ενώ το 756 χρησιμοποιεί εξωτερική κεραία συντονισμένη στα 10, 15 & 20Μ.