10/1/20

Σιγά σιγά συνηθίζουμε στην καθημερινότητα

Τον Ιανουάριο δεν βλέπω να υπάρχει προγραμματισμένη ενεργοποίηση ATNO για το ημερολόγιο μου. Ενώ και οι ενεργοποιήσεις του 4U1UN δεν είναι προγραμματισμένες. Οπότε οι προσπάθειοες στο shack έχουν χαλαρώσει. Άσε δε που δεν υπάρχει και διάδοση, μια προσπάθεια στα 15Μ FT8 με τη λούπα BHV και 25W:




ZC4UW
Μια καλή expedition στην Κύπρο από Άγγλους συναδέλφους. Δεν θα την άφηνα ανεκμετάλλευτη αφού διαθέτουν Lotw. Lotw ο σύγχρονος και άμεσος τρόπος επιβεβαίωσης των qso, το αν θα ζητήσεις κάποιο τίτλο από την ARRL είναι στη δική σου επιλογή και εκεί θα πρέπει να καταβάλεις το αντίτιμο όπως γίνεται και με τις κάρτες. Που τις προτιμούν οι δεινόσαυροι αλλά και πολλοί συνάδελφοι ακόμη.


Η Κύπρος δεν είναι ATNO για εμένα οπότε δεν θα χρειασθεί κάποια ενέργεια προς ARRL μεριά. Απλά το ημερολόγιο σταθμού θα συγχρονισθεί με την επιβεβαίωση του Lotw. Τα δε στοιχεία ανεβαίνουν άμεσα:


Το ενδιαφέρον ήταν τόσο που μετά το πέρας των εκπομπών κάποιοι έβγαιναν με το διακριτικό των συναδέλφων:


Μοναδικό αρνητικό αλλά όχι σοβαρό κατά τη γνώμη μου ήταν η απουσία εκπομπών FT8 από τη συγκεκριμένη αποστολή αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα κατά παραγγελία.



HC2JKT
Μια expedition σε νησί που μου λείπει:
αλλά μόνο σε SSB! Στον αέρα πάντως μέχρι σήμερα ενωρίς το απόγευμα δεν βγήκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα τους:


Δεν θα καθήσω να φωνάζω επειδή αυτοί το θέλουν.
http://www.dl7vee.de/DX_Preview.htm
Μια σελίδα με πληροφορίες για dxpedition:





Shack
Πρώτη παραλαβή καρτών τη νέα χρονιά από την ΕΕΡ. Καταχωρήθηκαν άμεσα στο Logger32 και τυπώθηκαν ετικέτες για όσες κάρτες θα σταλούν μέσω bureau:


Οι λίγες κάρτες που στέλνω κυρίως απαντούν σε κάρτες που έλαβα, ενώ λίγες από αυτές αποστέλλονται σε συναδέλφους καρτολάγνους και άνευ Lotw, για να συμπληρωθούν κάποιες κατηγορίες του ημερολογίου (συχνότητα, νησί κλπ.  ανεπιβεβαίωτα). Το απόθεμα καρτών μου μειώνεται επικίνδυνα, αν κατέβει λίγο ακόμη θα κρατήσω ένα μικρό υπόλοιπο για μελλοντική χρήση ATNO κλπ. και δεν θα απαντώ σε κάρτες άνευ ενδιαφέροντος, κάτι που το έχω αναγγείλει στο qrz.com εδώ και κάποια χρόνια.