5/1/20

Το κυνήγι του atno

Στο shack εδώ είναι γνωστό ότι εφαρμόζεται με τη μέθοδο της επιμελούς και στοχευμένης παρακολούθησης. Τα χρόνια περνούν, μεγαλώνουμε ώρα η "επιμελής παρακολούθηση" να εξελιχθεί σε... περισσότερο επιμελή παρακολούθηση. Αυτό σημαίνει καλύτερος προγραμματισμός που μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερο χρόνο στο κυνήγι των atno. Προυποθέτει πρότερη ενημέρωση από τα cluster αυτό είναι το εύκολο και καλύτερη εκμάθηση και εμπέδωση στο μηχανισμό διάδοσης, αυτό είναι το δυσκολότερο. Οι σελίδες της υπηρεσίας VOACAP βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση:

Το 2019 από πλευράς atno δεν ήταν άσχημο, συλλέχθηκαν 10 από αυτά (ενώ το 2018 πέντε):





DX-world.net
Πολύτιμος βοηθός μου στην ενημέρωση. Όπως βλέπω τον Ιανουάριο δεν υπάρχει κάποιο ATNO για το ημερολόγιο σταθμού. Υπάρχουν όμως κάποια νέα νησιά και σταθμοί με μόνο μία καταχώρηση στο Logger32:


Η παραπάνω εκτύπωση προέρχεται από το www.dx-world.net

Το 2019 κάθε μήνα τύπωνα αντίστοιχες καταστάσεις που τώρα πηγαίνουν για ανακύκλωση:






Hamalert
Ένα ακόμη εργαλείο που λειτουργώ από προχθές. Σε ειδοποιεί για τα ATNO που σου λείπουν αλλά και για άλλες περιπτώσεις με sms. Αφού βέβαια το ενημερώσεις κατάλληλα. Προσωπικά το ρύθμισα να διαβάζει τα ATNO μου από το Clublog.
Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται οι ρυθμίσεις μου ενώ ταυτόχρονα φθάνει e-mail που ειδοποιεί για την εμφάνιση ATNO, συγκεκριμένα του 5W1SA στο psk reporter:





Eqsl.cc
Λόγω εποχής οι κάρτες που ανεβάζουν οι συνάδελφοι έχουν αυξηθεί. Μερικές:


Ανωτέρω ένα ωραίο qrp qso με ισχύ 5W και κεραία την MagLoop του BHF και ισχύ 10W σε μία μικρή κεραία τύπου stick από την Αγγλία. Την ώρα της εκπομπής η κεραία μου ζοριζόταν από ισχυρούς ανέμους και δυνατή βροχή.