19/1/20

Σιγά σιγά

τα περισσότερα διακριτικά που παρακολουθούμε τον Ιανουάριο τερματίζουν τις δραστηριότητες τους:


Παραμένει το ATNO: 4U1UN που ενεργοποιείται απρογραμμάτιστα, ο VK9NK που ενδιαφέρει για όλες τις εφικτές συχνότητες εκτός των 30Μ. εδώ θυμίζω προς πρόκειται για Πολωνό συνάδελφο και μάλλον θα προσέχει κάποιες από τις ώρες εκπομπής του να είναι ευνοικές προς Ευρώπη. Κάτι που δεν το κάνουν οι τελευταίες ενεργοποιήσεις, άσε που οι dxpedition συνήθως σχεδιάζουν εκπομπές βάση ώρας κεντρικής Ευρώπης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βγαίνουν όταν σε εμάς αρχίζει να πέφτει η διάδοση ενώ οφελεί κατά πολύ τις χώρες τις δυτικής Ευρώπης, άστα.
Ο A35JP:


Η φωτογραφία προέρχεται από τη σελίδα του στο www.qrz.com και όπως αναφέρει θα είναι στον αέρα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Οπότε καιρός υπάρχει, ευκαιρία δεν ξέρω αν θα υπάρξει. Με ενδιαφέρει για εκτός των 20Μ πάντως.



MultiPSK
Έφθασε αισίως στην έκδοση 4.42. Προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσαν τα "φορτωμένα - συμπιεσμένα" μενού του και αυτό ίσως να είναι μία από τις ελάχιστες αδυναμίες του προγράμματος. Όποιος ασχοληθεί όμως θα αντιληφθεί πως ο συνάδελφος F6CTE έριξε και ρίχνει πολύ δουλειά αφιλοκερδώς. Το multipsk εκτός από τον ρ/ε καλύπτει μια χαρά τον swl και τον κάθε ακροατή αφού περιέχει επιπλέον μηχανές ψηφιακής αποκωδικοποίησης από τα συνήθη ρ/ε προγράμματα. Εδώ και αρκετά χρόνια ήταν ο πρώτος που ενσωμάτωσε το JT65 στο πρόγραμμα του.