16/1/20

Eqsl.cc

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Eqsl.cc είναι σχεδόν σε όλους μας γνωστές. Προσφέρει κυρίως μία ηλεκτρονική δωρεάν εφαρμογή επιβεβαίωσης των qso. Προσπάθησα για πρώτη φορά να συγχρονίσω το ημερολόγιο μου με το Eqsl.cc, ώστε το ημερολόγιο να περιλαμβάνει πλέον και τις επιβεβαιώσεις από το Eqsl.cc.
Προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα δημιουργήθηκε ένα νέο ημερολόγιο στο Logger32 ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου. Κατέβηκε το αρχείο του Eqsl.cc και ο συγχρονισμός έγινε όπως περιγράφεται στο help του Logger32. Προτιμήθηκε αυτός ο τρόπος αντί να εγκαταστώ νέα βοηθητικά προγράμματα.


Βεβαιώθηκαν κάποια qso που στο ημερολόγιο ήταν κενά αλλά οι βεβαιώσεις που περιλαμβάνονται στο Eqsl.cc, ήταν πολύ λιγότερες. Ούτε κάποιο ATNO υπήρχε στο Eqsl.cc που να έλειπε από το ημερολόγιο σταθμού. Νομίζω στην περίπτωση μου δεν έχω να κερδίσω κάτι εντάσσοντας τα qso του Eqsl στο ημερολόγιο σταθμού.



SV2KGA
Τον καλό συνάδελφο Αδάμο τον γνωρίζω εδώ και αρκετά χρόνια και είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με δορυφόρους. Με ιδιαίτερη χαρά είδα πως βραβεύτηκε πρώτος σε διαγωνισμό με τον νέο δορυφόρο Saudi sat:


Και εις ανώτερα.



Με αυτά τα απίθανα ερωτήματα και γκάλοπ το μόνο που πετυχαίνουν κάποιοι είναι να υπερβάλουν:


Καμιά διαμόρφωση δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη από άλλη, ας το καταλάβουν πια. Η εποχή του ρατσισμού στο χόμπι έχει περάσει από το... 2011.