17/1/20

Τώρα στα γεράματα

μάθε νέα πράγματα. Περί Log4OM  ο λόγος, πρόκειται για μια σουίτα προγραμμάτων που περιέχει και ημερολόγιο (αν το έλεγα σκέτο ημερολόγιο θα το αδικούσα). Αλλά ας πάμε λίγο πίσω στο χρόνο.
Το Logger32 που χρησιμοποιώ το 2019 άρχισε να παρουσιάζει κατά καιρούς παράξενη συμπεριφορά. Πήγαινα να διορθώσω μία εγγραφή (εγγραφή = ένα qso με όλα τα στοιχεία του) η οποία κάποιες φορές εξαφανιζόταν, μένοντας κενή η γραμμή. Προσπάθησα αρκετά να καταλάβω τι συμβαίνει, κατέληξα πως έφταιγε ο η/υ μου που είχε γίνει πολύ αργός. Δούλευε ο δίσκος αρκετά μέχρι να γίνει κάποια ενέργεια κάτι σαν να είχε ιό. Οπότε όταν το Logger32 κλείδωνε μία εγγραφή για επεξεργασία και στο διάστημα που ανέμενε τα νέα στοιχεία κάποια χάνονταν.
Η ενδεδειγμένη λύση ήταν το φορμάρισμα του δίσκου. Προτίμησα μετά το φορμάρισμα  να περάσω στα Windows 10 και όλα καλά.
Αρχικά νόμιζα πως έφταιγε το πρόγραμμα για αυτό είχα ψάξει και καταλήξει στο Log4OM. Που τώρα δεν το χρειάζομαι πλέον αλλά κατέβασα την νέα έκδοση του:


και ενημέρωσα το ημερολόγιο:


Ενεργοποιώντας το cluster κάπου φάνηκε το Bouvet στον αέρα:


Ο ίδιος σταθμός εκτός από Bouvet φαίνεται να δίνει κατά καιρούς Β. Κορέα, Crozet, Ανταρκτική κλπ. Μάλλον κάποιος κάνει άσχημη πλάκα εις βάρος του συγκεκριμένου σταθμού.



Shack
Εφαρμόζοντας τη νέα αυστηρότερη μέθοδο επιμελούς παρακολούθησης dx σταθμών και λαμβανομένου υπόψη ότι τον Ιανουάριο ATNO για το σταθμό μου δεν υπάρχουν, οι ώρες που ο ασύρματος ανοίγει έχουν λιγοστέψει. Κάτι ενδιαφέροντα νησιά κλπ. που είναι στον αέρα δεν τα ακούω αλλά και δεν βγαίνουν σε καλές ώρες για Ευρώπη.



Eqsl.cc
Ηλ. κάρτες άρτι αφιχθήσες: