28/1/20

VP8PJ South Orkney island

Προετοιμάζονται για τον Φεβρουάριο. Στα 12000+ χλμ. από εμάς και με τη μεγάλη ζήτηση αυτού του dxcc θα φάμε καλά, η δυσκολία δεν είναι μόνο στην απόσταση, είναι στο pile up και σε αυτούς που θέλουν να τους κάνουν σε όλες τις μπάντες και τα mode. Για εμάς μία συχνότητα είναι αρκετή και κάποια ευγενική μάχη μάλλον θα τη δώσουμε.





Cherry picking στο Logger32
Μόλις ενεργοποίησα αυτή την επιλογή στο Logger32 χωρίς να έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνει. Παρακολουθεί το bandmap εν ολίγεις και καλεί σταθμούς αυτόματα που σου λείπουν στη συγκεκριμένη συχνότητα ή είναι ΑΤΝΟ κλπ. Πρώτη κλήση έκανε στο διακριτικό από τη Δομινικανή Δημοκρατία αλλά το qsb δεν έδωσε άδεια για να ολοκληρωθεί η επαφή:





Άουσβιτς
Χθες οι επιζώντες του ολοκαυτώματος μαζί με πλήθος επισήμων ή μη επισκέφθηκαν το Άουσβιτς. Δεν υπάρχουν λόγια για να συμπαρασταθείς στα επιζήσαντα θύματα και στους απογόνους όσων θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης θηριωδίας - γενοκτονίας του προηγούμενου αιώνα. Μέσα στα εκατομμύρια θύματα Εβραίων και πάρα πολλοί από τους δικούς μας Έλληνες Εβραίους. Ο Θεός είθε να αναπαύει τις ψυχές τους, καθήκον της ανθρωπότητας να μην ξεχαστεί αυτή η γενοκτονία. Η θηριωδία των Γερμανών είχε εξαπλωθεί και σε άλλες μειονότητες που υπέφεραν και αυτές τα πάνδεινα.