20/10/20

IOTA - Islands On The Air

IOTA
Όποιος ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα ΙΟΤΑ πρώτα κάνει εγγραφή στον παραπάνω σύνδεσμο. Προσωπικά δεν το κυνηγώ διότι σου προσθέτει ένα ακόμη βραχνά στο κεφάλι, αυτόν του κυνηγιού της κάρτας. Έκανα εγγραφή όμως αφού δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις αρχεία από Lotw και Clublog, οπότε ότι εκεί είναι επιβεβαιωμένο θα μετρήσει. Όσα νησιά όμως δεν επιβεβαιώνουν σε Lotw και Clublog, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να βρει το δικό του card checker και να συνεννοηθεί. Σιγά μην τρέχουμε, ας δούμε με τα υπάρχοντα στοιχεία την κατάσταση:


Το παραπάνω πρόγραμμα μαζί με άλλα βοηθητικά του Logger32 βρίσκεται στην ιστοσελίδα του JA1NLX:

Αμέσως φαίνεται πως 137 δεν έχουν απαντήσει και δεν πρόκειται για καινούργια qso. Η πλειονότητα των επιβεβαιώσεων που λείπουν είναι από καρτολάγνους συναδέλφους, που χαίρονται με τις συλλογές καρτών, είναι δεινόσαυροι, παλιοημερολογίτες hi κλπ. και δεν χρησιμοποιούν Lotw. Υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι με Lotw που δεν ανεβάζουν για πολύ καιρό στοιχεία πχ:


Στο συγκεκριμένο έστειλα και e-mail εδώ και μέρες και δεν απάντησε, τι να πεις.

Υπάρχει κάποια μικρή διαφορά στα στατιστικά στοιχεία μεταξύ Logger32 και του παραπάνω πίνακα, δεν θεωρώ πως πρέπει να αφιερώσω χρόνο να το ψάξω. Μετά το συγχρονισμό του iota-world.org με το Lotw παρελήφθη η αναφορά που ακολουθεί:


Τουλάχιστον αυτοί οι συνάδελφοι χρησιμοποιούν Lotw.

Στις συχνότητες αυτή την εποχή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για dx όπως το κάνω εγώ. Αναγκαστικά νομίζω θα μετριαστούν οι δημοσιεύσεις εδώ.