3/10/20

Jan Mayen EU-022

Η αποστολή JX0X ετοιμάζεται, αυτά τα ταξίδια κοστίζουν βέβαια:
Αλλά ας δούμε τι μας λέει η wikipedia για αυτό το νησί:
Δεν διαθέτει μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται λέει σε απόσταση 600χλμ. από την Ισλανδία και 500χλμ. από τη Γροιλανδία κλπ. Στην περιοχή υπάρχουν ένα σωρό άλλες ραδιοχώρες αλλά με την πρεμούρα της ARRL που είχε παλιά ακόμη και βραχονησίδες ελάχιστου εμβαδού γίνονταν οντότητες dxcc (entities). Όπως μπορεί κάποιος να διαβάσει τα όσα γράφουν οι JX0X παραπάνω, πέρα από τις δυσκολίες του να φτάσεις στο νησί μεγάλο εμπόδιο είναι και το οικονομικό κόστος. Ειδικά τώρα με τις καταστροφές στις οικονομίες λόγω πανδημίας, η οικονομική στήριξη παρόμοιων αποστολών όλο και δυσκολεύει περισσότερο. Μήπως η μαμά ARRL να ξανάβλεπε τον κατάλογο DXCC;
Στο ημερολόγιο σταθμού υπάρχουν μόνο τρία qso με σταθμό από αυτό το νησί. Το ένα μόνο επιβεβαιωμένο γιατί όλοι ζητούν $ για να απαντήσουν ενώ όσον αφορά το Lotw στρίβουν δια του αρραβώνος.



Χαμηλή διάδοση; FT8 εμείς.









EJ9FBB EU-006
Μέχρι και αύριο θα είναι στον αέρα. Το νησί αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο στο ημερολόγιο μου αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφερα να είμαι στον αέρα τις κατάλληλες ώρες.



Κώδικας μορς:
Η ερώτηση μετά το 0,12 και η απάντηση όλα τα λεφτά:
Σήμερα ο κώδικας μορς ακόμη είναι απαραίτητος για της ραδιοερασιτεχνικές επικοινωνίες. Όσοι τον κατέχουν καλά απολαμβάνουν τα qso τους ενώ όσοι δεν τον κατέχουν ταλαιπωρούνται ανάλογα με το ποσοστό άγνοιας τους. Όλες οι διαμορφώσεις που χρησιμοποιούμε στο χόμπι μας είναι απαραίτητες και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τις δοκιμάζουν. Στο παρελθόν υπήρξαν κάποιοι δεινόσαυροι που προσπάθησαν να επιβάλουν τα σήματα μορς ως εμπόδιο εισόδου στο χόμπι. Αυτό ευτυχώς παρέμεινε στο παρελθόν πλέον ενώ και οι νέοι που μπαίνουν στο χόμπι ενδιαφέρονται και τα μαθαίνουν.



IC-7300 και Logger32
Οι ρυθμίσεις μου για ψηφιακά: