25/10/20

SAQ

Τελικά δεν κατάφερα να το ακούσω. Το θυμήθηκα αργά, άμεσα σύνδεσα την κεραία - δίπολο - στην είσοδο μικροφώνου του η/υ, αλλά εκεί ήταν μόνο ο θόρυβος:


θα περιμένουμε τα Χριστούγεννα.

Οπότε γύρισα στα ψηφιακά και η κάρτα ήρθε αμέσως στο e-mail:




FLdigi
Αφότου κατήργησα την παλιά ελεύθερη έκδοση των HrD - DM780 για ψηφιακά, μαθαίνω το FLdigi. Θέλοντας να το κάνω λειτουργικό όπως και το HrD, πολύτιμος βοηθός η ομάδα FLdigi του groups.io. Θα πει κάποιος διάβασε το εγχειρίδιο όπως κάνουν κάποιοι έξυπνοι σαν ρωτήσεις κάτι και λένε rtfm. Διαβάζω πάντα τα εγχειρίδια αλλά όταν είναι πολύ μεγάλα και γραμμένα από τον δημιουργό του προγράμματος όπως το συγκεκριμένο, αυτό σημαίνει πως κάποια πράγματα μπορεί να του έχουν ξεφύγει θεωρώντας ότι σου είναι γνωστά. Πχ όποιος θέλει ας ψάξει στο εγχειρίδιο του FLdigi πως δουλεύουμε split. Τέλος πάντων το DM780 στην μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη του όταν εμφανιζόταν ένα διακριτικό και περνούσα από πάνω το δείκτη του ποντικιού, μου έδειχνε ευανάγνωστα αν το διακριτικό υπάρχει στο ημερολόγιο κλπ. Το FLdigi εκ πρώτης όψεως δεν μου έδειχνε, κατόπιν ερωτήματος έμαθα πως πρέπει να κρατώ κάποιο διάστημα παραπάνω τον κέρσορα πάνω στο διακριτικό:


Βέβαια ευανάγνωστο δεν το λες, ψάχνω μήπως η πινακίδα με τις λεπτομέρειες μπορεί να μεγαλώσει.



Eqsl.cc
Κάποια προγράμματα ημερολογίου ίσως δεν είναι ενήμερα με τα νέα πρότυπα adif ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που δημιουργούνται λάθη:


Εν πάση περιπτώσει ειδοποιήθηκε αυτόματα από το eqsl και θα το ψάξει.

Όταν ένας συνάδελφος είναι τακτικός και εντάξει του βγάζεις το καπέλο:


Ζητά συγγνώμη για καθυστέρηση ενός χρόνου να ανεβάσει αρχείο στο eqsl, ενώ και μέσω μπυρό το ίδιο περίπου θα συνέβαινε. Η κάρτα του:


Έχω να πάω μπυρο από τον Μάρτιο αφού δεν μπαίνω στα ΜΜΜ, θα έχουν μαζευτεί αρκετές κάρτες φαντάζομαι. Αυτή την εμμονή κάποιων να στέλνουν κάρτες αντί Lotw όσο πάει και περισσότερο δεν την αντιλαμβάνομαι. Ειδικά τώρα με την πανδημία, γιατί να στέλνει κάποιος κάρτες υποχρεώνοντας πρώτα τους εθελοντές των δύο μπυρό να τις επεξεργάζονται και έπειτα τα ταχυδρομεία;



Υπάρχουν και μη τακτικοί συνάδελφοι στην επιβεβαίωση qso
MJ/OQ7A/p
Qso του Μαίου 2019 δεν ανέβηκαν ακόμη στο Lotw, ακόμη χειρότερο εδώ και 10 ημέρες δεν απαντήθηκε το e-mail μου. Έστειλα και εγώ εχθές δεύτερο e-mail προς όλα τα μέλη της ομάδας. Προς το παρόν μόνο μία επιβεβαίωση ανάγνωσης παρέλαβα στα Βελγικά.



Ψάχνοντας για παλιές κάρτες από τη χώρα μας βρήκα αυτές των SV1AB & SV1AA, αν κάποιοι έχουν κάρτες από τους πρωτοπόρους συναδέλφους μας ας τις στείλουν εκεί.