14/10/20

Win 10 διψάνε για μνήμη

Στο shack πάντα ο η/υ είναι ανοικτός όλα καλά μέχρι εδώ, πρόκειται για refurbished laptop αγορασμένο σε υποπολλαπλάσιο της αρχικής του αξίας με i5 και 4g μνήμη. Το αναβάθμισα σε Win 10 και άρχισαν τα προβλήματα όσον αφορά τα ρ/ε προγράμματα, εφόσον παράλληλα άνοιγα και αρκετά άλλα. Το WSJT-X παρατήρησα κάποιες φορές δεν αποκωδικοποιούσε όλα τα σήματα του καταρράκτη ενώ και το CW Skimmer τρελαινόταν. Αν έκλεινα όλα τα άλλα η κατάσταση επανερχόταν στα ίσια της αλλά αυτό δεν είναι λύση. Σήμερα η μνήμη αυξήθηκε στα 8g και η κατάσταση δείχνει να βελτιώθηκε. Το άριστο θα ήταν τα 16g αλλά σε laptop δεκαετίας νομίζω δεν αξίζει. Με το παρακάτω πρόγραμμα βλέπω τα χαρακτηριστικά του η/υ:

CPU-Z





Κάποιες ημέρες οι υψηλές συχνότητες ανοίγουν, όποιος έχει καλές κεραίες καλό είναι να δοκιμάζει:




AthensQRPNet
Το Σάββατο πάλι δεν μπορέσαμε να συναντηθούμε λόγω πανδημίας, τα είπα με τον Κώστα μέσω zoom:


μεταξύ άλλων μου είπε για κάποιες mini quad για τα 20Μ και το ψάχνω.



HamraRadioDeluxe
Το πραγματικό τέλος της ελεύθερης έκδοσης ήρθε με τις νέες αλλαγές στα χαρακτηριστικά των adif αρχείων. Πριν το αποχαιρετήσω είπα να κάνω ένα qso. τελικά:
Έκανα δύο σε psk:




και ένα σε Olivia:


Θα πρέπει να βάλω άλλο πρόγραμμα, το Fldigi που έχω εγκατεστημένο δεν μου αρέσουν τα μενού του, ίσως δοκιμάσω το παλιό Mixw ή το Multipsk που με τα πολλά mode του βοηθά και στο swl. Το Multipsk με τα "ζαλιστικά¨ (για εμένα) αλλά πλούσια σε διαμορφώσεις μενού του:


Πρώτη εγκατάσταση, ακόμη δεν ρυθμίστηκε για εκπομπή με το Icom.

Και το Logger32 ρυθμισμένο για ψηφιακά:




SWL
Αφού αναφέρθηκε το παλιό μου αλλά πάντα ενδιαφέρον χόμπι της ραδιοακρόασης - swl, εδώ μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να δει μερικά βίντεο:



Eqsl.cc


Αυτή από το 2009:






Φιλική συνάντηση κατά τη διάρκεια μιας βόλτας: