7/10/20

SV-QRP Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2020

Μόλις κυκλοφόρησε:


Πάντα πρωτοπόρο περιοδικό. Για πρώτη φορά σε περιοδικό αναλύεται η ιστορία και κατασκευή του μSDX από τον συνεργάτη της διεθνούς αυτής προσπάθειας SV1ONW.



CQ WPX CW Contest 2020

Συμμετείχα στα 15Μ qrp με... ένα μόνο qso, φυσικά λόγω αλληλεγγύης στους συμμετέχοντες έστειλα το αρχείο:








Η διαδικασία
Στο χόμπι πέρα από τα qso αυτά καθ' αυτά με ενδιαφέρει πολύ η διαδικασία. Από την έρευνα και τη δημιουργία του προγράμματος για τα dx του μήνα που έρχεται, τον προγραμματισμό ποιες ημέρες και ώρες θα τους καλέσω μέχρι το πολυπόθητο διακριτικό να μπει ή να μη μπει στο ημερολόγιο. Η όλη διαδικασία χρειάζεται μεγάλη υπομονή, όλα στο χόμπι θέλουν υπομονή. Το qrp ειδικά απαιτεί και αυτό να του δώσεις το χρόνο του. Σήμερα πχ qrp σταθμός στα 60Μ FT8, τον κάλεσα 2-3 φορές δεν απάντησε. Η προσοχή ανέβηκε κατακόρυφα, ο σταθμός προσπαθούσε για qso:


Δυστυχώς ανεπιτυχώς:


Αφού ο ένας σταθμός εγκατέλειψε, σειρά σε εμάς:


Η εικόνα στα 60Μ FT8 με 5W:


Για τον 5T5 μόνο ανέβασα στα 30W αλλά το qso δεν ολοκληρώθηκε (δεν έλαβα 73). Με ενδιαφέρουν λοιπόν όλα τα παραπάνω καθώς και το κυνήγι ενός νέου σταθμού ATNO, νέο νησί ή νέα qrp ραδιοχώρα. Χωρίς να χολοσκάω ή να ασχολούμαι ιδιαίτερα με τη διάδοση και το πότε πχ θα αυξηθεί, κάνω το καλύτερο που μπορώ. Solar maximum, ενδεκαετής κύκλος ακόμη και ο νέος (για εμένα) κύκλος Gleissberg έρχονται μετά:



EJ9FBB EU-006
Νησί που παραμένει ανεπιβεβαίωτο στο ημερολόγιο αφού εδώ και καιρό ο σταθμός δεν απαντά στα e-mail μου. Με τον EJ9FBB τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα λόγω Lotw:




Eqsl.cc
Νέες κάρτες με ενδιαφέρον: