13/2/15

9J2BO

Από K1N τίποτα και τελειώνει η αποστολή αύριο. Σε επικοινωνία που είχε η ομάδα με την ARRL ζήτησε "Turn Off Those Speech Processors!".
Οι dxpedition όπως δείχνει να έχουν ως κυριότερο σκοπό να ξεπεράσουν σε επαφές η μια την άλλη και αυτό ίσως να τους κάνει να αισθάνονται καλά και ότι πέτυχε η αποστολή τους. Μια αποστολή για την οποία έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα παρά της χορηγίες που έχουν. Για αυτό και ζητούν συνήθως εθελοντική συνεισφορά χρημάτων πχ: http://www.navassadx.com/
Δεν δείχνουν όμως συνήθως κάποια κατανόηση προς τους μικρούς σταθμούς. Τους σταθμούς που δουλεύουν qrp, με απλές κεραίες κλπ. Λες και επειδή εκείνοι ξοδεύουν πολλά χρήματα στην αποστολή τους και για αυτό επικοινωνούν με σταθμούς που διαθέτουν μεγάλες κεραίες & ενισχυτές. Δηλαδή έχουν ρίξει αρκετά μπακουί στο shack.
Παραβλέποντας ότι η αξία της ραδιοεπικοινωνίας είναι να γίνεται με τη μικρότερη ισχύ κάτω από δυσκολότερες συνθήκες. Τι θα μπορούσαν να κάνουν; Όπως για κάποια χρονικά διαστήματα καλούν συγκεκριμένες περιοχές, θα μπορούσαν να καλούν qrp και γενικά σταθμούς που το σήμα τους θα φθάνει εξασθενημένο στην dxpedition. Τουλάχιστον αυτό θα κάνω αν κάποτε καταφέρω να πάω σε μια τοποθεσία τόσο μακρινή και σπάνια πχ όπως το νησί Ναβάσσα. 

Ποιο τυχερός ο συνάδελφος EI2KC τους κατάφερε σε αρκετές συχνότητες.
http://hamradioireland.blogspot.gr/2015/02/finally-after-five-days-trying-k1n.html


Τα κρύο συνεχίζεται και τα χιόνια παραμένουν στα ψηλά σημεία. Τα αρχικά μετεωρολογικά δελτία προέβλεπαν καλυτέρευση από την Τετάρτη αλλά έπεσαν έξω.

Στα 20Μ rtty αποκωδικοποιούσα δύσκολα τη Γαλλική Πολυνησία σήμερα. Ο σταθμός εκεί ήταν /P και δεν μπόρεσε να με διαβάσει μέσα στο pile-up.
Το μεσημέρι αργά κατάφερα τον 9J2BO από τη Zambia στα 12Μ cw, η Ζάμπια μου έλειπε σε αυτή τη συχνότητα.