15/2/15

Κυριακή

Επίσημο φινάλε για την dxpedition K1N σήμερα. Όπως βλέπω θα αποχωρήσουν από το νησί πλήρως ικανοποιημένοι. Ξεπέρασαν ίσως τις προσδοκίες τους τουλάχιστον στο πλήθος επαφών που έκαναν.


Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτή την dxpedition, υπήρχε πάρα πολύ qrm από όσους προσπαθούσαν να τους κάνουν και δεν κατάφερα να περάσω στο pile-up. Σε συγκεκριμένα δε pile-up στις υψηλές συχνότητες με ψηφιακά ή μορς αν δεν υπήρχε qrm νομίζω θα τα κατάφερνα.
Η ομάδα τους βέβαια είχε τη δική τους συλλογιστική για την όλη οργάνωση όπως και όλες οι αντίστοιχες ομάδες. Μπορεί κάποιος να σχηματίσει γνώμη διαβάζοντας σχετικές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο:
http://www.navassadx.com/
http://www.eham.net/articles/34000
κλπ.
Μπορεί να μην έδωσαν για κάποια χρονικά διαστήματα προτεραιότητα σε μικρούς σταθμούς όπως θα ήθελα, αλλά τις τελευταίες 2 ημέρες έδωσαν κάποιες ευκαιρίες:
1. Στα 15Μ φωνή σε σταθμούς από Ιαπωνία, Ασία και Ωκεανία.
2. Χθες στα 20Μ φωνή.
Η παραπάνω ανακοίνωση δεν ήρθε γρήγορα από την ARRL ούτε μου ήταν γνωστή.
http://www.arrl.org/news/k1n-navassa-island-dxpedition-announces-atno-days
Χαιρετώ όμως αυτή την πρακτική τους και θα ήθελα να εφαρμόζουν παρόμοιες τακτικές και οι επόμενες αποστολές.


Ο καιρός επιτέλους έφτιαξε λίγο, στο δρόμο της επιστροφής από αγορά Κυριακάτικης εφημερίδος φαίνεται πέρα στον ορίζοντα η χιονισμένη ακόμη Πεντέλη.

Η Κυριακή είναι ημέρα για άλλες ασχολίες, της λεγόμενες της Κυριακής καφές, εφημερίδα κλπ. Για λίγο κύτταξα στο shack επειδή λόγω του contest στο rtty, όλο και κάτι καλό μπορεί να χτυπήσεις.
Έτσι και έγινε και ο WL7E από την Αλάσκα στα 10M rtty ήρθε εύκολα στην οθόνη μου. Λίγο μετά βέβαια η διάδοση άλλαξε.
Ο Joe WL7E είναι διακεκριμένος συνάδελφος με 347 χώρες στο ενεργητικό του και οι 342 από αυτές στη φωνή. Δηλαδή στην δυσκολότερη διαμόρφωση για DX. Όπως είδα στη σελίδα του στο qrz.com χθες πέτυχε την K1N στα 160μ. cw μπράβο του. Ευτυχώς είναι από τους πολύ τίμιους συναδέλφους που κατοικούν σε απόμακρες χώρες και ανεβάζει τα στοιχεία στο Lotw.

Αργότερα εμφανίσθηκε ο FJ/W2RE στα 10Μ cw που είναι ATNO για εμένα, δεν τον κατάφερα όμως.