19/2/15

Νέο ηλεκτρονικό περιοδικό για το QRP

Πριν αναφερθώ στο νέο περιοδικό να πω ότι στις 16/2 είδα στον καταρράκτη του DM780 τον CO2AME στα 10Μ rtty. Με την πρώτη κλήση το qso έγινε. Ο συνάδελφος δουλεύει με απλές συρμάτινες κεραίες - για τα 10Μ μία double bazooka στα 15μ. περίπου ύψος. Το δε qth του βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα.

Εν πάση περιπτώσει καθημερινά αποδεικνύεται από τους ανά την υφήλιο ρ/ε, ότι μπορούμε να κάνουμε DX επαφές (σε αποστάσεις πάνω από 3.000χλμ.) με απλές κεραίες, μικρή ισχύ, απλά μηχανήματα και σήματα με cw ή ψηφιακά. 
Εάν δε χρησιμοποιήσουμε ψηφιακές διαμορφώσεις όπως η JT65 και τα παράγωγα της, τα αποτελέσματα σε αναλογία Watt/χιλιόμετρο θα είναι εντυπωσιακότατα. Όλα δε αυτά  χάρη στον Taylor K1JT
http://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/
Ποτέ μέχρι σήμερα ένας ρ/ε δεν προσέφερε τόσο αποτελεσματική βοήθεια στην επίτευξη dx επικοινωνιών, όσο ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ K1JT. Για αυτό το λόγο στο παρελθόν και κατόπιν αποδοχής του, αναγορεύθηκε σε επίτιμο μέλος του AthensQRPNet
https://sites.google.com/site/athensqrpnet/home/honorary-members

Σύντομα οι Έλληνες συνάδελφοι θα ενημερώνονται για το QRP και όλα τα σχετικά μέσα από ένα νέο ηλεκτρονικό περιοδικό που θα κυκλοφορήσει. Εύχομαι καλή επιτυχία στους εθελοντές συντελεστές του.