31/1/17

30W είναι πολλά πάρα πολλά

αν μάλιστα διαθέτεις beam και πρόκειται για JT65 και αποστάσεις εντός Ευρώπης άστα.


Βέβαια ο συνάδελφος προφανώς κυνηγούσε το dx.

Στα 20Μ CW πέτυχα τον DL8SAW να καλεί cq με πάρα πολύ ασθενή σήματα, χωρίς να γνωρίζω τις συνθήκες εκπομπής του καθώς δεν διαθέτει σελίδα στο qrz.com. To qso έγινε με κάποιες δυσκολίες, τα σήματα που έδωσε στα 5W μου ήταν 449 για την ιστορία.



Lotw
Το σ/κ είχ στείλει αίτημα στηνυπηρεσία Lotw της ARRL να πιστώσει το λογ/μό μου με κάρτες που επιβεβαίωσα από τον Κλεάνθη, καθώς και με κάποιες επαφές που βρίσκονταν ηλεκτρονικά στο Lotw. Σύνολο ραδιοχωρών 36. Σήμερα Τρίτη το αίτημα είχε ολοκληρωθεί.


Έτσι ένα κοπιαστικό κεφάλαιο συλλογής καρτών και qso συμπληρώθηκε. Με την παρούσα διάδοση που για χρόνια δεν θα είναι ευνοική και τον εξοπλισμό που έχω, δεν προβλέπονται πολλές νέες ραδιοχώρες. Στο shack λοιπόν αλλάζει ο προσανατολισμός και οι προτεραιότητες.

Θα δοθεί έμφαση στο qrp dxcc 100, στη συμπλήρωση 100 ραδιοχωρών στο JT και στο ημερολόγιο (Logger32) θα καταχωρούνται και οι επιβεβαιωμένες επαφές του eqsl.cc εφόσον προέρχονται από συναδέλφους χαρακτηρισμένους AG*

Νομίζω η προσωπική μου ευχαρίστηση επίτευξης νέων ραδιοχωρών στο χόμπι, πλέον δεν θα πρέπει να εξαρτιέται απαραίτητα από την ARRL και όλο αυτό το γραφειοκρατικό σύστημα. 



Μερικές ηλ. κάρτες που έλαβα πρόσφατα στο eqsl.cc








*AG =  στην υπηρεσία eqsl:

όσοι συνάδελφοι έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους φέρουν την πιστοποίηση AG πχ:






Homebrew
Πολλοί συνάδελφοι κατασκευάζουν τα μηχανήματα τους κλπ. αντλώντας μεγάλη ευχαρίστηση όταν τα λειτουργούν. Πόσοι όμως φτιάχνουν τον π/δ τους στην κορυφή κάποιου βουνού όπως ο M1BUU;