4/1/17

Πως πάμε κάρτες στο bureau

Η δουλειά του qsl bureau δεν είναι εύκολη. Απαιτεί από τους εθελοντές συναδέλφους αρκετή δουλειά. Τόσο κατά την ώρα λειτουργίας του bureau αλλά και πολύ περισσότερο τις άλλες ημέρες. Για αυτό λοιπόν χρειάζεται να διευκολύνουμε την κατάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον ταξινομούμε κατάλληλα τις κάρτες μας.Στην παρακάτω σελίδα της ΕΕΡ υπάρχει κατάλογος με τα διακριτικά ταξινομημένα ανά χώρα:


Ας υποθέσουμε πχ για παράδειγμα πως κάποιος έχει να στείλει κάρτες στη Γαλλία και στην Αμερική. Όπως προκύπτει από τον πίνακα πρώτα θα ομαδοποιήσει όλα όσα προθέματα έχει από τα εξής μαζί: F, HW, TK, TM, TO-TQ και θα τα δέσει με ένα λαστιχάκι. 
Μετά θα ομαδοποιήσει όλα όσα προθέματα έχει από τα εξής μαζί: W, K, N, A και θα τα δέσει με ένα λαστιχάκι. 
Μετά μπορεί να δέσει τα 2 δέματα πάλι με ένα λαστιχάκι, αφού βάλει επάνω πρώτες τις κάρτες της Γαλλίας. Διευκολύνει πολύ η επάνω πλευρά των καρτών να είναι αυτή με τα διακριτικά και τα επόμενα στοιχεία.



Αυτό είναι ένα δεματάκι που έχω ετοιμάσει για το bureau.

Οι εργασία των συναδέλφων που προσφέρουν εκεί είναι επίπονη και κουραστική ας τους διευκολύνουμε. Πρόσφατα μάλιστα δύο υπεύθυνοι του bureau παραιτήθηκαν και έχουν αντικατασταθεί. Κατά την προσωπική μου άποψη ο αρμόδιος Γ. Γραμματέας εάν χειριζόταν καλύτερα το θέμα θα είχαν αποφευχθεί οι παραιτήσεις των υπευθύνων και όλοι μαζί θα πρόσφεραν σήμερα εκεί. Αλλά αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν.

Πιστεύω η συνεχώς αυξανόμενη χρήση από συναδέλφους του Logbook of the World - LOTW της ARRL
θα ανακουφήσει τα ανά την υφήλιο bureau, αφού η ανταλλαγή καρτών θα μειώνεται.