19/1/17

JTDX

JTDX
Ένα νέο πρόγραμμα που ενσωματώνει από το WSJT-X της ψηφιακές διαμορφώσεις  JT65 και  JT9. Μάλιστα ο συγγραφέας του λέει πως είναι καλύτερο στην αποκωδικοποίηση σημάτων JT65 που είναι πολύ κοντινά ή πάνω στην ίδια συχνότητα. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να φανεί χρήσιμη στους DX σταθμούς, που τους καλούν αρκετοί σταθμοί ταυτόχρονα.


Η επιλογή "hint" που περιέχει, μπορεί να δημιουργήσει πολλές συζητήσεις πάλι, μεταξύ δεινοσαύρων, συναδέλφων που δεν συμπαθούν τις ψηφιακές διαμορφώεις κ.α. hihi.

Παραμένω στο WSJT-X πάντως:


σε συνδυασμό με το JTAlert-X.



Ενδιαφέρουσα είδηση:



Στην Αγγλία ο πριγκηπας Φίλιππος ασχολείται με την RSGB οι δικοί μας αξιωματούχοι γνωρίζουν για τον ραδιοερασιτεχνισμό, τα ημεδαπά σωματεία και τι προσφέρουν;



Ο συνάδελφος K3DY με πρωτότυπο τρόπο ξεπέρασε την απαγόρευση κεραιών που υφίσταται. Χρησιμοποίησε την υδροροή για κεραία. Περισσότερα:

απόσπασμα από τη σελίδα του:


Αν θέλεις να εκπέμψεις τίποτα δεν σε σταματά βάζεις την κεραία και στους ντερέδες ακόμη.



SVNEA Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.
Μόλις κυκλοφόρησε με ενδιαφέροντα θέματα και κατασκευές. Ξεχωρίζω την κατασκευή Delta Loop κεραίας που περιγράφει ο πρώην πρόεδρος SV1IW, μια εύκολη κεραία που μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην παρούσα διάδοση όπως λέει και το κείμενο. Συστήνεται να το διαβάσουμε.
Στη στήλη αλληλογραφία δημοσιεύονται χρήσιμες πληροφορίες που προέκυψαν από αλληλογραφία με το Υπουργείο μας.
Η δεύτερη επιστολή που δημοσιεύεται αφορά μόνο τα μέλη της ΕΕΡ και δεν είναι για δημόσια συζήτηση. Όσοι τη διαβάσουν φαντάζομαι μπορεί να βγάλουν και δικά τους συμπεράσματα.