13/1/17

G-250

Ο ρότορας μου ασθενεί. Είναι έτοιμος πακεταρισμένος για το γιατρό SV1IVK που θα βγάλει τη διάγνωση. 


Βάση της διάγνωσης θα γίνει η θεραπεία. Μπορεί η πάθηση να είναι ιάσιμη, μπορεί να χρειασθεί εγχείρηση κλπ. Αν η κατάσταση δεν είναι θεραπεύσιμη και ο ρότορας υποφέρει θα εφαρμοσθεί ευθανασία.



Shack
Στο shack περνάω λίγο χρόνο τελευταία. Σήμερα στα 20Μ στο JT65 είδα τον V53DX από Ναμίμπια (περίπου 6700χλμ. ), χώρα που μου λείπει στο JT. Πήγα να τον καλέσω αλλά έγραψε πως πάει για RTTY στα 20Μ. Τον ακολούθησα και με το πρώτο πέρασε στο ημερολόγιο. Ευτυχώς χρησιμοποιεί Lotw.

TL0A Κεντρική Αφρική. 
Ο συνάδελφος δεν χρησιμοποιεί Lotw δυστυχώς, δυσκολεύοντας χωρίς λόγο την επιβεβαίωση του qso. Τέλος πάντων του έστειλα κάρτα τέλη Νοεμβρίου και αυτή την εβδομάδα παρελήφθει η δική του. 


Τουλάχιστον κατοικεί στην Γαλλία και δεν υπήρξαν προβλήματα με το ταχυδρομείο. Συνεπώς είναι σωστός στις υποχρεώσεις του αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι λίγο απολίτιστο να μην χρησιμοποιείς Lotw την σήμερον ημέρα. Ειδικά σε αποστολές σε σπάνιες ραδιοχώρες όπως η συγκεκριμένη θα έλεγα επιβάλλεται.



Μπορεί από ένα π/δ ηλικίας 35+ ετών όπως είναι ο Century/21ή ο Eagle (μεταγενέστερος βέβαια) της Ten-tec να ακούς καλύτερα ήχους cw από έναν πολύ σύγχρονο σημερινό;
Ο Richard AA4OO λέει ναι και το εξηγεί: