6/1/17

QSL πάλι

Αυτές τις ημέρες των αργιών και... του κρύου ώρα για κάποια δουλειά στο shack. Με τη βοήθεια αρχείου που μου έστειλε ο Μιχάλης SV1MO έκανα έναν πίνακα στο Calc (τύπου excel) για να ταξινομώ τις κάρτες ανά χώρα/bureau βάση των προθεμάτων.


Έτσι μπορώ να ομαδοποιώ τις κάρτες προκειμένου να διευκολύνονται οι συνάδελφοι του bureau.



MyDX.eu

Ένας ιστότοπος αυστηρά για όσους συναδέλφους ανταλάσσουν κάρτες. Μάλιστα στην σημερινή σύγχρονη εποχή κάποιοι ακόμη διακινούν κάρτες, μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα αρχίζει όταν τα ημερολόγια που στέλνουν δεν είναι σωστά. 
Να σημειώσουμε κατ'αρχής ότι ο ιδοκτήτης της σελίδας δεν αναφέρει το διακριτικό του! Το δε κείμενο που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά μικρό και πρόχειρο. Απέφυγε να διευκρινήσει τους αναγνώστες πως υπάρχουν και άλλες μέθοδοι qsl'ing και ότι όσα qso παρουσιάζει με την ταμπέλα not confirmed ενδέχεται να έχουν επιβεβαιωθεί αλλιώς.


Διάλεξε να δημοσιοποιεί στοιχεία των ρ/ε καθώς και τις συνήθειες τους στο qsl'ing παραμένοντας ο ίδος ανώνυμος. Δεν συστήνεται η χρήση παρόμοιων ιστοσελίδων.

Για την ιστορία οι περισσότερες εγγραφές μου που τις παρουσιάζει ως ανεπιβεβαίωτες, έχουν επιβεβαιωθεί μέσω Lotw. Εκτός των εξής δύο:

1. M0OXO την περίοδο του qso είχα επικοινωνία με τον 2E0ZYZ που προφανώς είναι το προηγούμενο διακριτικό του συναδέλφου. Όχι πάντως με αυτό που αναφέρει η σελίδα. Τον ειδοποίησα με e-mail να διορθώσει το σφάλμα του. Άλλωστε είναι γνωστός qsl manager και θα πρέπει να είναι προσεκτικός. Καλό θα είναι οι απανταχού συνάδελφοι να είναι προσεκτικότεροι με την ορθή τήρηση των ημερολογίων τους. Αυτό ισχύει και για εμάς εδώ επειδή η τήρηση ημερολογίου είναι υποχρεωτική από το νόμο. Κάτι που δεν ισχύει σε πολλές άλλες χώρες, ίσως να είναι κατάλοιπο της παλιάς δεινοσαυρικής πεποιθήσεως.

2. RA6BZ μετά το qso του είχα στείλει κάρτα μέσω bureau η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ, ούτε επέστρεψε. Ο ίδιος άλλωστε στη σελίδα του στο qrz.com γράφει πως επιβεβαιώνει επαφές μέσω qrz.com, qrz.ru και eqsl.cc. Συνεπώς τι θέλει την κάρτα αφού δεν έχει bureau;




Εν κατακλείδι η παραπάνω ιστοσελίδα δεν μου φαίνεται σοβαρή και δεν δύναται να δίνει ολοκληρωμένη πληροφόρηση κατά τη γνώμη μου.



Ηλ. κάρτες - επιβεβαιώσεις που έλαβα:

A31MM Tonga πρόεκιται για νέα ραδιοχώρα, ο συνάδελφος αφού την επιβεβαίωσε στο Lotw την ανέβασε και στο Eqsl. 28/10/16 20M CW απόσταση 17300χλμ. Ο καλός συνάδελφος με ένα TS-480 και για κεραία ένα Inv. L με άκουσε (όχι qrp) χαρίζοντας μου ένα ATNO Thanks Hiro.



LX9IARU Luxembourg επιβεβαίωση μέσω qrz.com


Στο shack έλαβαν χώρο ελάχιστα qso σε κοντινή απόσταση στα 20M. Ενδιαφέρον είχε αυτό με τον HA7UL/P CW που κατάφερε να ακούσει τα qrp σήματα μου. Έκπληξη ήταν οι ψηφιακές επαφές σε THOR (σπάνια μορφή ψηφιακής διαμόρφωσης) με τους OM7OM και US7IS. Ενώ έχασα ένα ψηφιακό qso σε Domino επειδή έπρεπε να αποχωρήσω λόγω φαγητου.



Άγια Θεοφάνεια μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας.