28/5/17

Το σύννεφο έφερε βροχή

και ακυρώσαμε αναγκαστικά της σημερινές εκπομπές από Πάρνηθα. Κάποιες προβλέψεις ΄δεν έδειχναν βροχή για το πρωί πάντως:


Έτσι δεν φόρτωσα τα πράγματα στο αμάξι και πήγα να συναντήσω τους SV1ONW που SV1IVK συζητούσαν για ενδιαφέροντα τεχνικά θέματα σε ένα καφέ του Χαλανδρίου:


η βροχή συνέχιζε για πολύ ώρα έριχνε "γάτες και σκύλους" όπως λέει και ο φίλος μας ο Λάρυ:

παντού υπήρχαν λιμνάζοντα νερά:



Επιστρέφοντας σπίτι στο cluster τον E31A στα 15Μ cw ένα slot που μου λείπει. Το 857 βγήκε γρήγορα από τη συσκευασία... Πάρνηθας:

αλλά οι σταθμοί ήταν πολλοί και δεν επέμεινα. Παράλληλα έτρεχαν κάποια contest και οι συχνότητες ήταν φορτωμένες. Ήταν ώρα για Κυριακάτικη εφημερίδα και άρχισα να διαβάζω την ενδιαφέρουσα στήλη "Πτυχές" του Ν. Βατόπουλου που παρακολουθώ. Η στήλη παρουσιάζει παλιά αξιόλογα κτίρια της Αθήνας.

Όταν διαβάζεις δεν σημαίνει πως δεν μπορείς κάποιες φορές να κάνεις παράλληλα και το χόμπι σου. Το WSJT-X ανέλαβε να καλεί cq στα 20Μ JT65. Ενώ το JT-Alert επιφορτίσθηκε να ενημερώνει ηχητικά εάν κάποιος θα απαντούσε:


Όπερ και εγένετο:





Στο cluster είδα να καλεί ο SV2SV1RP/Α με ένδειξη Αγίου Όρους:


 αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποια πληροφορία στις ρ/ε σελίδες ή της ΕΕΡ αν οι κλήσεις αυτές είναι έγκυρες για DXCC οπότε δεν έψαξα να δω αν μπορώ να τον κάνω.


Ant. coupler
Στη σοφία βρίσκεται ένα coupler που περιμένει εδώ και χρόνια να επαναενεργοποιηθεί. Κάτι που δεν έγινε με την πρώτη δοκιμή, χθες ο έλεγχος έδειξε να μην λειτουργεί σωστά το καλώδιο (τετραπολικό):



πρώτα έγινε οπτικός έλεγχος που απέδωσε και δεν χρειάσθηκε κάτι παραπάνω:



Τώρα μένει να λειτουργήσει το ίδιο το coupler αλλά η σημερινή βροχή μας άλλαξε τα σχέδια.