25/5/17

Powerpole

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ ακροδέκτες Powerpole στα καλώδια ρευματοληψίας κυρίως των φορητών π/δ βλ. FT-857.


Συζητώντας σήμερα με συνάδελφο αναρωτηθήκαμε πως γίνεται και πάντα τα καλώδια συν συνδέονται μεταξύ τους με την σωστή πολικότητα. Πχ στην επάνω όχι και τόσο καθαρή φωτογραφία βλέπουμε αριστερά (κόκκινο) το βύσμα από τον θετικό πόλο ρεύματος και δεξιά το αντίθετο, ενώ και τα δύο φέρουν το λαμάκι στην κάτω πλευρά. Θα μπορούσε το λαμάκι του ενός να βρίσκεται στην πάνω πλευρά; Η απάντηση είναι όχι διότι δεν θα το επέτρεπαν τα πλαινά κανάλια που ενώνουν τα δύο βύσματα.
Περισσότερα:
Τα  Powerpole παλιά φέρναμε από το εξωτερικό, εδώ και καιρό όμως κυκλοφορούν και στην δική μας αγορά.

Στις /p εκδηλώσεις μεταξύ φίλων ή του AthensQRPNet που συναντιόμαστε πολλοί, φροντίζουμε να τηρείται η παραπάνω διάταξη όπως στη φωτογραφία για να μπορούμε να παίρνουμε ή να δίνουμε ρεύμα ο ένας στον άλλον. Σε κάθε σύνδεση π/δ με ρεύμα απαραίτητα τοποθετείται και η σχετική ασφάλεια, για τα αμπερ που απαιτούνται.

Όταν είχα αγοράσει την πρώτη lipo μπαταρία, αυτή ήρθε με ενσωματομένα δύο άγνωστα βύσματα σε εμένα. Αυτά χρησιμοποιούνται όμως από τους αερομοντελιστές κλπ. Έψαξα αρκετά για να βρω ένα καλό βύσμα που να μην ήθελε υποχρεωτικά κόληση καταλήγοντας στα Powerpole. 



9U4M Burundi
Θα εκπέμψουν το φθινόπωρο:
http://www.mdxc.org/9u4m/

Στα + χρησιμοποιούν LOTW.
Στα - Αν θέλεις να ανεβάσουν τα qso σου στο LOTW κατά τη διάρκεια της αποστολής, κάνεις δωρεά 10$ ή περισσότερα. Αλλιώς περιμένεις κάποιους μήνες:
http://www.mdxc.org/9u4m/qsl-policy/