20/8/19

Logger32

Η νέα εγκατάσταση μέχρι τώρα δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, είναι πολύ ενωρίς βέβαια:


Θα πρέπει να περάσει ένας μήνας απρόσκοπτης λειτουργίας για να βγάλουμε συμπέρασμα.
Για να δούμε τι μας λείπει
Κατέταξα τις ραδιοχώρες που μου λείπουν ως προς την απόσταση τους από την Ελλάδα. Πρώτα αυτές της Αφρικής, έπειτα της Ασίας κ.ο.κ.:


Όλες της Αφρικής έχουν προβλήματα για όποιους συναδέλφους θελήσουν να πάνε εκεί. Το Bouvet είναι επικίνδυνο να το πλησιάσεις και για αυτό μέχρι τώρα οι δύο τελευταίες απόπειρες απέτυχαν. Ενώ τα άλλα νησιά προστατεύονται για οικολογικούς λόγους και συνήθως για να πάει κάποια αποστολή εκεί πρέπει να συνδυάσει τον ρ/ε με ταυτόχρονη επιστημονική αποστολή. Σχετικά το θέμα αναφέρθηκε και στο dx-world.net


Η στήλη Most Wanted δείχνει την ζήτηση που έχει κάθε μία από αυτές τις ραδιοχώρες σύμφωνα με το clublog. Όσο μικρότερος ο αριθμός τόσο δυσκολότερα θα τον κάνω λόγω της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης του σταθμού. Επομένως μπορεί οι αποστάσεις των πρώτων σταθμών να μην είναι μεγάλες για τη χώρα μας, αυτό όμως δεν εξασφαλίζει πως θα τις κάνουμε. 
Άλλοι πάλι που λείπουν από το ημερολόγιο σταθμού μας, εν λείπουν από τους υπόλοιπους συναδέλφους πχ Ελ Σαλβαδόρ. Απλά δεν ενεργοποιούνται συχνά.
Και 5 - 10 μόνο αν επιτύχουμε από αυτή τη λίστα των 66 ραδιοχωρών με τις παρούσες συνθήκες, θα θεωρηθεί επιτυχία. Λέμε τώρα.


KY6R
Έβαλε στόχο τις 300 χώρες qrp! καλή του επιτυχία.
https://topbandchordalhopper.blog/2019/07/30/my-next-dx-chapter-has-begun/

https://topbandchordalhopper.blog/2019/08/03/freq-300-commemorative-qsl-cards/

GL Rich with qrp 300 dxcc challenge.