17/8/19

Ημερολόγιο shack (Logger32)

Αύγουστος και καιρός για ένα επανέλεγχο του ημερολογίου και εξαγωγή στατιστικών στοιχείων. Σε αυτό μας βοηθά και το clublog.org εφόσον έχουμε ανεβάσει στοιχεία. Μέσω του clublog μπορείς να ζητάς από τον άλλο σταθμό να σου στείλει την κάρτα του μέσω bureau. Βέβαια τα στοιχεία που βγάζεις από εκεί εξαρτώνται από το να τα έχει ανεβάσει και ο άλλος σταθμός, επίσης τα στοιχεία αυτά προέρχονται από όλους που καταχωρούν εκεί στοιχεία. Πχ στα στατιστικά των most wanted ραδιοχωρών που θα δούμε παρακάτω, η κατάταξη βασίζεται στα ημερολόγια μεγάλων σταθμών και δεν συμβαδίζει ακριβώς με τις προσωπικές μου καταχωρήσεις- επιδόσεις και προσδοκίες.
Πχ το clublog δίνει την παρακάτω κατάταξη των most wanted:


Ενώ στο shack εδώ ταξινομούμε τις ραδιοχώρες μας βάση του περισσότερου εφικτού, πάντα σε συνάρτηση με τις δυνατότητες του σταθμού και την παρούσα διάδοση. οπότε τις ταξινομούμε αρχίζοντας από τις κοντινότερες:


Στο σκεπτικό μας δεν λαμβάνεται υπόψη η συχνότητα ενεργοποίησης που και αυτή είναι σημαντική. Πχ το 4U1/U ανήκει στην Ευρώπη μας λείπει και δεν ενεργοποιείται συχνά.  Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που κάποτε χρειάζεται να αντιμετωπίσει η ARRL. Πχ αν μια ραδιοχώρα δεν ενεργοποιηθεί εντός ενός χρονικού διαστήματος που θα ορισθεί πχ 10 χρόνια, θα έλεγα να αφαιρείται από τους πίνακες για την επόμενη περίοδο των 3 ή 5 ετών, αλλά αυτό είναι απίθανο να συμβεί και πέρα των δυνατοτήτων μας.

Το clublog μας δίνει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το πότε κάναμε πρώτη φορά μία ραδιοχώρα. 




Με τον τρόπο αυτό μπορώ να βλέπει κάποιος πόσες νέες ραδιοχώρες έκανε ανά έτος, κάτι που δεν το δίνει έτοιμο το Logger32.


Αυξάνονται οι συνάδελφοι που το χρησιμοποιούν, η ακόλουθη επιβεβαίωση ήρθε σήμερα: