24/8/19

MS0INT μην τους είδατε;

Όπως αναφέρουν, οι νησίδες Shiant EU-112 είναι το πέμπτο σε κατάταξη νησί που ψάχνουν οι ρ/ε και μου φαίνεται έτσι θα παραμένει. Επειδή η αποστολή ήταν προγραμματισμένη στις 23-25 τρέχοντος. Χθες μας είπαν πως θα αρχίσουν το βράδυ γύρω στις 21utc. Τους περίμενα αλλά τίποτα, ούτε και τώρα φαίνεται κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα:


Τα νέα της αποστολής:
https://dx-world.net/ms0int-shiant-isles-eu-112/

Βίντεο για το νησί:
https://vimeo.com/227971124

Βλέποντας την σελίδα του αρχηγού της ομάδας στο qrz.com αντιλαμβάνομαι πως συχνά αυτή η ομάδα είχε ατυχίες, ελπίζω να μην συμβεί και με αυτό το νησί.



RV1CC/0 AS-025
Χθες βράδυ περίμενα τους Άγγλους του MS0INT, αυτό σημαίνει πως το cluster έτρεχε στον η/υ και κατά καιρούς έριχνα ματιές. Παράλληλα ένα άλλο ενδιαφέρον νησί ήταν στον αέρα το RV1CC/0 από τη Ρωσία. Δοκίμασα στα 40Μ CW αλλά το pile up ήταν μεγάλο και τα παράτησα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού οι Άγγλοι συνέχιζαν να είναι εξαφανισμένοι, το pile up είχε μειωθεί αισθητά. Με το δεύτερο κάλεσμα το νησί πέρασε στο ημερολόγιο. Και αυτό θα παραμείνει μάλλον ανεπιβεβαίωτο επειδή στέλνουν κάρτα μόνο direct:



Ούτε Lotw ούτε Eqsl.cc δεν ενημερώνουν, τι να κάνουμε. Η χαρά ήταν στη συμπλήρωση του ημερολογίου, η επιβεβαίωση κυρίως αφορά όσους κυνηγούν βραβεία.
Ο απολογισμός του Αυγούστου που βαίνει προς το τέλος του, δεν είναι άσκημος. Ένα ATNO και δύο νέα νησιά καταχωρήθηκαν στο ημερολόγιο παρά τη μειωμένη δραστηριότητα στις συχνότητες και τη χαμηλή διάδοση. Μπορεί διακοπές να μην πήγαμε αλλά ο χρόνος στο shack νομίζω αξιοποιήθηκε.