13/8/19

TO5M χθες

η κατάσταση από άποψη διάδοσης ήταν καλύτερη, για λόγους που εκείνοι ξέρουν καλύτερα άφησαν τα 30Μ και συνέχισαν με τα 20 CW. Σύμφωνα και με τις προβλέψεις όσο περνούσε η ώρα τα σήματα τους έφθαναν καλύτερα στην κεραία μου. Παρά το προχωρημένο καλοκαίρι, την κορυφαία εβδομάδα διακοπών κλπ. μετά την 23η ώρα που τους άκουγα καλύτερα το pile up διογκώθηκε πολύ. Κάποιος έγραψε πως έφθασε τα 9KHz, μέσα σε αυτό το κομφούζιο δεν είναι εύκολο να ψάχνεις που ακούει ο TO5M κάθε στιγμή και εγκατέλειψα. Εδώ κάνουμε χόμπι δεν χρειάζεται να ζορίζομαι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να τους πετύχω με λίγη προσπάθεια την κατάλληλη στιγμή μπορεί πάλι όχι, τότε θα δοκιμάσουμε κάποιον άλλο σταθμό. Το θέμα είναι να απολαμβάνεις το χόμπι ευχάριστα, η προσθήκη κάποιου σταθμού με πολύ μεγάλο κόπο δεν λέει. όπως δεν λέει (για μένα) αν έχει προηγηθεί μεγάλη χρηματική επένδυση* για να τα καταφέρεις. Στο shack διαθέτουμε μόνο συρμάτινες κεραίες και την ισχύ του μηχανήματος, καλός φίλος και γείτονας μου προσέφερε κεραία yagi και ενισχυτή για χρήση όλα δωρεάν. Τον ευχαρίστησα βεβαίως και παρέμεινα με λίγο μέταλλο στον αέρα και μικρή ισχύ.

* Ένας από τους πολλούς λόγους που οι δεινόσαυροι καταφέρονται κατά του FT8 κλπ. είναι και η ευκολία που κάνεις πλέον μακρινούς σταθμούς, ενώ αυτοί διαθέτουν μεγάλες εγκαταστάσεις.

Σήμερα το cluster άρχισε με τα γνωστά ψυχολογικά - δεινοσαυρίσια κλάματα:


 Εδώ δεν μπορούμε να τον κάνουμε στα 20 ο άλλος θέλει και τα 80:


DK8IZ τους έκανε qrp με ένα δίπολο, πως να μη ζηλέψω;


Respect. Congrats Heinz in qrp dx 73



Τα κλάματα συνεχίζονταν:



Μάλιστα κάποιος ανερυθρίαστα δημοσίευσε παραπάνω σχόλια με διακριτικό συναδέλφου που δεν ζει πλέον:


με αυτό το νησί τα πράγματα δεν φαίνεται να μας πηγαίνουν καλά. Οι τελικές προσπάθειες θα γίνουν τις τρεις τελευταίες ημέρες της αποστολής.



Το qrp qso της ημέρας στα 30Μ CW έγινε με τον συνάδελφο G4LNA.



Eqsl.cc




Logger32
βρίσκεται υπό παρακολούθηση λόγω των προβλημάτων που μου δημιούργησε τελευταία με κάποιες εγγραφές. Νομίζω πως βρήκα την αιτία και όταν καταχωρείς αποκλειστικά με enter κάτι δεν το κάνει.